Publicat : mie, apr. 8th, 2015

„Școala Altfel” la Jandarmeria Giurgiu

jand 1Jandarmeria Giurgiu si-a deschis ieri portile pentru toti elevii giurgiuveni care au dorit sa cunoasca activitatea si misiunile institutiei. Sub motto-ul „Jandarmeria – o forta pentru securitatea ta!”, incepând cu ora 11.00 la sediul inspectoratului s-a desfasurat actiunea „Ziua Portilor Deschise”.

Activitatea a fost planificata in cadrul programului “Școala altfel”, iar peste 300 de elevi au pasit pentru prima data intr-o institutie militara. Jandarmii le-au prezentat materialele de comunicatii, interventie si protectie din dotarea Jandarmeriei.

Invitatii au urmarit exercitii demonstrative de prindere a infractorilor, de restabilire a ordinii publice, precum si demonstratii ale câinilor de serviciu.

jand 3La activitate au participat si elevi din cadrul Liceului Tehnologic Giurgiu, care s-au aratat interesati de cariera militara. Acestia au fost informati cu privire la institutiile in care se pregatesc viitoarele cadre ale Jandarmeriei Române: Academia de politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti – Arma Jandarmi, Scoala de Subofiteri Jandarmi “Petru Rareș” Falticeni, Scoala de Subofiteri „Grigore Alexandru Ghica” Dragasani.

Tot in cadrul programului “Școala altfel”, pe 8 aprilie, incepând cu ora 13.00 jandarmii vor fi prezenti la scoala generala nr. 8, unde va avea loc o activitate de prevenire a faptelor antisociale in mediul scolar.

Despre autor

-