Publicat : lun, aug. 1st, 2016

Spune stop coruptiei! Apeleaza gratuit la linia Telverde Anticoruptie D.G.A. – 0800806806!

dga_2Linia Telverde anticorupție – 0800806806 a fost lansată în anul 2005, odată cu operaționalizarea Direcției Generale Anticorupție(D.G.A.), instituție specializată în prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție săvârșite de către angajații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (Poliție de Frontieră, Jandarmi, Poliție, Pompieri, Prefectură, Pașapoarte, Regim permise de conducere, etc.). Ea reprezintă canalul de comunicare între cetățeni și Direcția Generală Anticorupție, pentru sesizarea faptelor de corupție aflate în competență.
Operatorul de serviciu aflat la capătul firului este pregătit să asculte, apoi acordă îndrumările necesare cetățenilor privind posibilitatea formulării unei plângeri la D.G.A, în cazul săvârșirii unor fapte de corupție sau după caz, direcționează ulterior aspectele sesizate către structurile competente, conform prevederilor legale.
Recomandăm cetățenilor ca, în situaţia în care un funcţionar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne le solicită sume de bani sau bunuri contra unui serviciu, să semnaleze acest abuz, la Linia Telverde anticorupție – 0800806806, apelabilă gratuit din orice rețea inclusiv din cea de telefonie mobilă.
Cetățenii mai pot semnala fapte de corupție(luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărarea de influență), la structura teritorială din cadrul Direcției Generale Anticorupție,

SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPTIE GIURGIU
cu sediul în municipiul Giurgiu, str. Călugăreni nr. 26,
nr. telefon/fax: 0246/207.180,
e-mail: giurgiu.dga@mai.gov.ro
De reținut este că, lupta împotriva corupției nu este doar a instituțiilor abilitate să prevină și să combată acest flagel.
Pentru reducerea fenomenului corupției este nevoie și de sprijinul societății civile, respectiv al cetățenilor, care, trebuie să fie responsabili și în spirit civic, să semnaleze de îndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne.

Despre autor

-