Publicat : mar, mart. 15th, 2016

Subsolurile din Hala Centrala vor fi igienizate de municipalitate

solutii piata centralaLuni 14 martie, în sala de ședințe a Primariei Giurgiu a avut loc o întâlnire intre Executivul Primariei si administratorii boxelor din hala centrală. Întâlnirea a avut drept scop găsirea unei soluții optime în ceea ce privește repararea conductelor de apă, precum și igienizarea subsolurilor. In urma discuțiilor, primarul Nicolae Barbu a declarat că municipalitatea se va ocupa de aceste lucrări, având la baza documentele necesare. Edilul sef a reliefat faptul ca în urmă cu aproximativ 10 ani, administratorii boxelor au devenit proprietari prin cumpărarea suprafaței utile (terenul aferent fiind concesionat pe perioadă de 50 de ani) si de aceea, administrației locale din Giurgiu îi revine obligația de a realiza toate reparațiile, inclusiv igienizarea subsolurilor. În cadrul discuțiilor, primarul Nicolae Barbu le-a prezentat celor de față posibilitatea de a cumpăra și terenul aferent hălii, aceasta fiind luată în calcul de către administratori, doar după ce se va rezolva problema conductelor sparte și a curățeniei subsolurilor.piata centrala
„În raportul de evaluare a fost cumpărată de către dumneavoastră doar suprafața utilă, nu și terenul, însă vom găsi o formă pentru a le trece pe numele fiecărui proprietar ca și cotă indiviză. În acest moment avem de-a face cu acel focar de infecție la subsol și este în răspunderea noastră să-l igienizăm. Referitor la instalații, dacă și acestea sunt în proprietatea administrației locale, municipalitatea va suporta toate costurile de reparație”, a declarat primarul Nicolae Barbu.
Totodată, în urma unei solicitări vor fi căutate soluții și în ceea privește rezolvarea accesului în piață, fiind vorba de costurile pe care le suportă administratorii boxelor pentru ridicarea barierei atunci când trebuie să se aprovizioneze.
„Voi avea o discuție cu cei din conducerea ADPP și le voi cere să facă un calcul referitor la costurile lunare de întreținere, pentru a putea stabili un preț corect. Eventual, vom stabili un preț lunar și le voi propune ca accesul în piață să se facă pe bază de cartelă,” a mai spus edilul șef Nicolae Barbu.
În cel mai scurt timp, după finalizarea licitației, subsolurile boxelor vor intra într-un amplu proces de reparație, curățenie și igienizare, drept pentru care primarul Nicolae Barbu i-a rugat pe administratori ca în această perioadă, boxele să fie închise.

Despre autor

-