Publicat : mar, mart. 14th, 2017

Sute de participanti la conferinta de lansare a programului Start-up Nation Romania – Ploiesti, 13 martie

SN 4Luni, 13 martie, Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii și Cooperație Ploiești a organizat in Amfiteatrul Petrom al Universității Petrol-Gaze Ploiești, o conferinta de lansare a programului Start-up Nation.
Evenimentul a fost susținut de Harry Ilan Laufer, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, coordonator al sectorului IMM si de Adrian Mladinoiu, secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului. La prezidiu au mai fost prezenti prof.univ. dr. ing. Daniela Angela Buzoianu – prorectorul Universitatii Petrol si Gaze Ploiesti si George Constantin Brezoi – sef Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie, Ploiesti. La intalnire a fost prezent si administratorul Incubatorului de afaceri Giurgiu – Ionel Burea.

SN 2“Acest program este o promisiune a Guvernului Romaniei, o promisiune care va fi implementata incepand cu acest an, este un program care vine in completarea mai multor masuri pe care Guvernul le ia in acest moment pentru a stimula mediul de afaceri din tara, mediul antreprenorial. Menirea acestui program este de stimulare si de infiintare a noi societati comerciale mici si mijlocii”, a precizat la inceputul conferintei de presa, secretarul de stat Harry Ilan Laufer.
Secretarul de stat a prezentat in fata celor peste 300 de participanti la conferinta– cu ajutorul unor slide-uri – modalitatile in care se implementeaza proiectul, dar si modul in care acest program poate fi accesat de cei care doresc sa isi inceapa o afacere cu fonduri nerambursabile de la stat si condtiile pe care acestia trebuie sa le indeplineasca.SN 3 bisPrima conditie este sa fie creata o societate comerciala dupa data de 30 ianuarie 2017, data la care a fost adoptata Ordonanta de Guvern pentru acest program.
Trebuie create doua locuri de munca pentru un grant de 200.000 de lei sau un loc de munca pentru un grant de 100.000 de lei. Aceste locuri de munca trebuie pastrate pe o perioada de trei ani.
Bugetul total pentru acest program pentru anul 2017 este in acest moment de 1,7 miliarde lei (circa 470 de milioane de euro) Programul se va desfasura pe cel putin patru ani, iar annual bugetul va fi de circa 500 de milioane de euro, cee ace inseamna ca in fiecare din cei patru ani pot fi infiintate cate 10.000 de firme, cee ace inseamna cel putin 20.000 de locuri de munca create anual.
Harry Ilan Laufer, ministrul pentru mediul de afaceri, comert si antreprenoriat a mai precizat ca prin acest program se va oferi ca si cheltuiala eligibila, plata salariilor si a chiriilor pentru o perioada de sase luni si chiar se doreste introducerea TVA-ului nedeductibil pentru noile firme ca si cheltuiala eligibila in acest proiect.SN 3

Despre autor

-