Publicat : mar, mai 23rd, 2017

Timp de doua zile, elevii vor fi “Prietenii pompierilor”

prietenii-pompierilorÎn perioada 25-26.05.2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Vlaşca” al Judeţului Giurgiu împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu organizează etapa judeţeană a concursurilor tehnico-aplicative cu elevi “PRIETENII POMPIERILOR” desfăşurat în data de 25.05.2017 şi respectiv “CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA” desfăşurat în data de 26.05.2017.
Scopul acestor concursuri este cunoaşterea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă, adoptarea unui comportament adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul unor urgenţe, formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trăsături cum ar fi spiritul de echipă, iniţiativa, curajul, perseverenţa, corectitudinea şi disciplina.
I. Concursul “PRIETENII POMPIERILOR”
Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi participă la concurs cu un echipaj format din 10 elevi (un comandant şi opt concurenţi+ o rezervă). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi (mixte) sau din fete. Vârsta minimă a elevilor este de 10 ani şi maximă de 15 ani împliniţi până la data desfăşurării concursului.
II. Concursul „CU VIAŢA MEA APĂR VIAŢA”
Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico -aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri:
– ciclul gimnazial- clasele V-VIII;
– ciclul liceal clasele IX-XI.
Fiecare cerc tehnico-aplicativ de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa” participă la concurs cu un echipaj format din 4 elevi (3 concurenţi+ o rezervă). Echipele de concurs pot fi constituite din băieţi (mixte) sau din fete. Vârsta elevilor fiind cuprinsă între 10-15 ani, pentru clasele V-VIII, respectiv 15-18 ani pentru clasele IX-XI împliniţi în anul calendaristic desfăşurării concursului.
Concursul cuprinde o probă teoretică şi două probe practice (transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe o distanţă de 50 de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.)

Despre autor

-