Publicat : lun, iun. 8th, 2015

TSD Giurgiu isi exprima sustinerea pentru Victor Ponta

tsdAvând in vedere ultimele evenimente petrecute in spatiul public cu privire la acuzatiile care i se aduc domnului Victor Ponta, Tineretul Social Democrat Giurgiu adauga urmatoarele precizari :

Prezumtia de nevinovatie primeaza, iar demisia domnului Victor Ponta nu poate veni in mod fortat in urma citarii de catre Directia Nationala Anticoruptie pentru audieri in ziua in care PNL depune o motiune de cenzura. Mandatul de premier a fost atribuit in mod democratic domnului Victor Ponta de catre Parlamentul României, iar demersul presedintelui Klaus Iohannis, prin care i se cere demisia premierului, nu este decât o abordare cu iz politic, in afara Constitutiei si are rolul de a sprijini PNL in demersurile sale de a prelua guvernarea.

TSD Giurgiu isi exprima solidaritatea cu Victor Ponta, prim-ministrul si presedinte al Partidului Social Democrat, si consider ca acesta trebuie sa ramâna premier, rezultatele guvernarii reprezentând argumentul determinant.

Cresterea economica din ultimii trei ani este una durabila, cu impact pozitiv asupra nivelului de trai al românilor. Aceste rezultate nu sunt doar pe hârtie, ci ele incep déjà sa se simta si in buzunarele românilor. Este ciudat modul in care aceasta actiune vine dupa ce Guvernul condus de Victor Ponta a luat saptamâna trecuta doua masuri de mare impact economic si social, si anume reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% si dublarea alocatiilor pentru copii. De asemenea de la preluarea guvernarii in anul 2012, au fost crescute pensile si salariile, dupa dezastrul economic realizat de catre guvernul PDL.

TSD Giurgiu este alaturi de Victor Ponta si subliniaza nevoia de a separa foarte clar atributiile politicului de cele ale Justitiei. In acelasi timp, TSD condamna ferm orice actiune de a utiliza justitia drept mijloc de presiune asupra politicului, având in vedere ca acuzatiile care se aduc premierului au coincis cu depunerea in Parlamentul României a unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului. Parlamentul este singura institutie care poate sa decida daca Victor Ponta are sau nu legitimitatea de a ocupa functia de prim-ministru, asta daca nu vrem sa dam uitarii separatia fireasca a puterilor in stat.

Despre autor

-