Publicat : vin, ian. 29th, 2016

Un angajat al DGASPC Giurgiu “a calcat pe bec”

calcat pe becIn dorinta de a fi in prim-planul mediei locale cu orice pret, seful Complexului de Servicii Sociale Giurgiu, doamna Monica Laceanu, a dat un interviu unui post de televiziune locala, in cadrul caruia a transmis informatii confidentiale despre situatia rezidentilor acestui centru.
In acest caz, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu (DGASPC) face anumite precizari printr-un comunicat transmis presei locale:

„Având în vedere faptul că reprezentanţii unei televiziuni locale din Giurgiu au realizat, cu acordul unui salariat din cadrul DGASPC Giurgiu, un reportaj TV ce a fost transmis în data de 26 ianuarie 2015 în cadrul jurnalului de ştiri, reportaj în care au fost difuzate imagini exterioare şi interioare ale Complexului de Servicii Sociale Giurgiu şi au fost furnizate informaţii privitoare le beneficiarii acestei structuri rezidenţiale, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu face următoarele precizări:
Hotărârea nr. 1018/2002 pentru aprobarea Regulamentului cu privire la obligaţiile ce revin serviciilor publice specializate pentru protectia drepturilor copilului în vederea garantării respectării dreptului la imagine şi intimitate al copilului aflat în plasament sau incredintare precum şi Regulamentul adoptat în aces sens prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 7/13. 01. 2009 prevăd următoarele:
– Datele ori informatiile de orice natură referitoare la copilul aflat în plasament sau încredinţare nu vor fi furnizate nici unei persoane fizice sau juridice decât după obţinerea acordului prealabil scris al directorului serviciului public specializat pentru protecţia drepturilor copilului cu privire la obţinerea ţi diseminarea acestor date ori informaţii;

– Solicitantul este obligat să informeze în scris directorul serviciului public specializat pentru protecţia drepturilor copilului cu privire la scopul pentru care solicită datele ori informaţiile, modalităţile de obţinere a acestora, precum şi data si modalitatea mediatizării acestora.
– Accesul solicitantului în incinta serviciului ce urmează a fi vizitat se realizează numai cu acordul expres al directorului serviciului public specializat pentru protecţia drepturilor copilului şi însoţit de reprezentantul desemnat al serviciului public specializat pentru protecţia drepturilor copilului.
De asemenea, precizăm că singura persoana abilitată pentru o oferi informaţii de interes public mass-mediei este Denisa Cristescu- purtator de cuvânt.”
N.A. Asteptam din partea DGASPC Giurgiu san e transmita si masurile care se iau in aceasta situatie.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
  1. aaa spune:

    Stati linistiti. Nu vor fi luate masuri. Vor emite un acord scris antedatat si astfel totul va fi legal. Asa merg lucrurile in Romania. WTF!

  2. ioana popescu spune:

    Nu putem sa ne suparam pe Moni Laceanu!Nu dumneai e vinovata,ci cei care ii promit fel de fel de functii-mai nou director la Protectia Copilului ii se pare o functie prea mica asa ca i s-a promis prefect !!! Atu-ul de necontestat al lui Moni este traseismul politic.Cum sa nu o aprecieze si s-o promoveze Beianu?!? Au acelasi nr de partide 5!Anul trecut Moni era presedinta femeilor din PMP dupa ce trecuse pe la Pnl-Psd-Pmp-Psd-Pnl!!!Cat despre interviuri pe teme profesionale….ferciti cei saraci cu duhul,caci a lor va fi imparatia cerurilor….si functiile…