Publicat : lun, ian. 18th, 2016

Un pianist giurgiuvean a castigat Premiul “Pianul Contemporan” la Madrid

Alexandru BelemuskiPianistul român Alexandru Belemuski, de 28 de ani, a obtinut, in Spania, premiul “Pianul Contemporan”, la Gala Anuala organizata de Fundatia pentru promovarea tinerilor muzicieni Miguel Ángel Colmenero, care avut loc la Madrid.
Premiul i-a revenit tânarului pianist român in urma interpretarii piesei “Suita pentru pian” a compozitorului spaniol Jesús Aranda, prezentata in cadrul concursului de compozitie “Carmelo Bernaola”. Piesa interpretata de Alexandru Belemuski a fost câstigatoarea concursului.
Premiul “Pianul Contemporan” i-a fost inmânat pianistului român de renumitul compozitor spaniol Sebastian Mariné, membru al unui juriu format din muzicieni de elita din lumea muzicala spaniolă. Gala a fost urmata de un concert sustinut de premianti, in cadrul caruia Alexandru Belemuski a interpretat solo si in duet cu o soprana spaniola.
În urma castigarii concursului, Alexandru Belemuski a fost invitat si a concertat la prestigiosul Auditorio Nacional din Madrid, pe data de 16 ianuarie 2016.
Alexandru Belemuski s-a nascut, la Giurgiu, in 1988. Se afla în Spania din anul 2000, tara unde a absolvit Conservatorul Superior de Muzica din Aragon.

Despre autor

-