Publicat : sâm, mai 23rd, 2015

Viitorul stangii europene, reuniune gazduita de europarlamentarul Victor Negrescu la Atena

atenaEuroparlamentarul PSD Victor Negrescu a lansat, la Atena, in cadrul reuniunii grupului europarlamentarilor social-democrati sub 40 de ani pe care il coordoneaza (S&D40), propunerea de a introduce o „Comisie pentru Viitor” in Parlamentul European si la nivelul statelor membre.

Propunerea eurodeputatului roman s-a bucurat de sustinerea lui Gianni Pittella, liderul Grupului eurodeputatilor S&D, si a colegilor din Parlamentul European prezenti la eveniment.
Victor Negrescu este coordonatorul grupului S&D40 din toamna anului trecut, care cuprinde 43 de tineri europarlamentari social democrati sub 40 de ani din actuala legislatura de la Bruxelles.
„Am inaintat un proiect care s-a dovedit a fi de succes in Finlanda, si anume de a crea in Parlamentul European, dar si la nivelul parlamentelor din statele membre, o Comisie pentru Viitor, care sa dezbata si sa decida initiativele pentru viitorul nostru, care sa contureze in permanenta o strategie pentru progres si dezvoltare. Comisia nu se va referi doar la IT si la introducerea noilor tehnologii in domenii precum Sanatatea sau Educatia, ci inclusiv la cum vor arata padurile, ce masini vom conduce, cum protejam salariatii, cum vor arata orasele, cum se va modifica agricultura si asa mai departe.
In Parlamentul  Finlandez, aceasta Comisie pentru Viitor a fost condusa de actualul Comisar european pentru locuri de munca, crestere economica, investitii si competitivitate, Jyrki Katainen. Avem, deci, garantia ca aceasta Comisie poate functiona si produce rezultate concrete pentru cetateni”, a afirmat europarlamentarul Victor Negrescu.
Eurodeputatul roman a subliniat, in fata colegilor din Parlamentul European prezenti la Atena, ca „daca vrem sa fim cu adevarat progresisti, daca vrem sa dam si mai multa valoare stangii europene, trebuie sa invatam sa ascultam mai mult, sa comunicam cu oamenii si sa aratam ca dincolo de a fi politicieni, oamenii de stanga implicati in politica sunt persoane ca oricare altele dornice sa schimbe modul de a face politica si de a demonstra ca pot face mai multe pentru cetateni. Stanga trebuie sa fie motorul progresului si pentru a face acest lucru trebuie sa fie in avanpostul discutiilor despre viitorul nostru, al tarilor noastre si al Europei”.
Organizatori ai evenimentului de la Atena au fost Victor Negrescu si eurodeputata Eva Kaili (Grecia), la acesta luand parte liderul Grupului S&D din Parlamentul European, alaturi de mai multi tineri europarlamentari din tari precum Belgia, Franta, Cipru sau Italia.
Reuniunea tinerilor europarlamentari a avut ca tema centrala viitorul social-democratiei si reprezinta primul eveniment major dintr-o serie de activitati planificate de S&D40. Cu ocazia evenimentului de la Atena, s-a subliniat faptul ca membrii S&D40 reprezinta un nou val de politicieni europeni, mai implicati, mai dinamici, mai inventivi si cu mai multa importanta pe scena politica a Uniunii Europene.

Despre autor

-