Publicat : mar, nov. 24th, 2015

Vine iarna – Primaria a convocat Consiliul local pentru situatii de urgenta

consiliul pentru situatii de urgentaPrimarul Nicolae Barbu, presedintele Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Giurgiu, a condus astazi, 23 noiembrie, o sedinta de lucru a CLSU la care au participat toti factorii responsabili si in cadrul careia a fost discutat Planul de Interventie pentru Iarna 2015-2016, aprobat in luna octombrie.

In cadrul sedintei au fost trecute in revista utilajele disponibile pentru operatiunea de deszapezire, atât apartinând Financiar Urban, firma desemnata sa se ocupe de aceasta activitate, cât si ale societatilor ce se subordoneaza municipalitatii. La sugestia edilului sef, firma respectiva ia in calcul achizitionarea unui alt utilaj cu lama frontala si asigurarea unui stoc de clorura de calciu, care sa vina in completarea celui de nisip si sare (cca 400 de tone), dar si incheierea unei conventii cu diverse firme care detin utilaje ce pot fi utilizate intr-o urgenta. Directorul George Rizea a venit si cu precizarea legata de sacii cu material antiderapant amplasati in intersectii, sensuri giratorii si strazi in panta, actiunea dovedindu-si utilitatea in anii trecuti, atunci când s-a intervenit foarte rapid in imprastierea acestuia si a specificat ca ANM ii informeaza la timp cu privire la starea vremii, pentru a actiona in consecinta.

Politia Locala va coordona si anul acesta traficul si circulatia in momentele in care se deszapezeste si lucreaza la formarea unei baze de date a proprietarilor de masini de pe strazile din urgenta I, acolo unde, din cauza parcarilor neregulamentare, nu s-a putut interveni la timp si corespunzator. Tot in aceasta perioada, Politia Locala va transmite societatilor comerciale, scolilor si institutiilor publice informari cu privire la obligatiile pe care le au pe perioada sezonului rece, la deszapezire si degajarea trotuarelor.

Și in acest sezon, GSL si ADPP vor avea atributii la deszapezire, degajarea carosabilului, a trotuarelor, interventii de urgenta, cu toate utilajele si oamenii de care dispun, ADPP urmând sa se ocupe in continuare de Piata centrala, Piata de la Policlinica si Piata volanta din Tineretului, iar GSL ia in calcul achizitionarea unei alte motofreze, aceste utilaje dovedindu-si eficienta in anii trecuti.

Prezenti la sedinta, reprezentantii Apa Service, ENEL si GEP au declarat ca nu intâmpina probleme si ca sunt pregatiti sa intervina pe perioada iernii, la fel si cei ai DAS, directie ce asigura si hrana si spatii de cazare. In cazuri de urgenta, spatii de cazare  sunt puse la dispozitie si de catre Seminarul Teologic si cinci sali de sport din municipiu.

In cadrul intâlnirii de astazi s-a luat in calcul ca la urmatoarea sedinta din decembrie sa fie invitati si reprezentanti ai altor institutii din oras responsabile cu interventia in caz de urgenta, respectiv ISU, Spitalul Judetean etc. in vederea stabilirii unei modalitati de comunicare si de lucru cât mai eficiente.

Ca si anul trecut, cei doi viceprimari, vicepresedintii CLSU, au sarcini bine stabilite in aceasta perioada, constituind factorii de decizie alaturi de presedintele comitetului, primarul Nicolae Barbu.

Cetatenii municipiului Giurgiu au la dispozitie doua numere de telefon, disponibile permanent, unde pot face sesizari si pot informa autoritatile cu privire la o situatie de urgenta, respectiv:

Telefonul cetateanului – Politia Locala – 0246/ 274 668

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta – 0246/ 219 409

Despre autor

-