Publicat : mie, sept. 23rd, 2015

Ziua Mobilitatii Europene a fost marcata si la Giurgiu

22-1In dimineata zilei de 22 septembrie, strada pietonala Mircea cel Batran din municipiul Giurgiu a fost inchisa traficului rutier pentru desfasurarea manifestarilor prilejuite de Ziua Mobilitatii Europene.

Activitatile de marti au incheiat astfel evenimentul european de mediu “In oraș fara mașina mea”, din cadrul Saptamanii Mobilitații Europene ce s-a desfasurat in perioada 16-22 septembrie.
Mai multi elevi ai Scolii gimnaziale “Mihai Eminescu”, insotiti de cadrele didactice au participat la activitati recreative pe teme de protectia mediului.  Desene pe asfalt, saritul cu coarda, badminton sunt doar cateva dintre jocurile pe care cei mici le-au desfasurat pe pietonala din centru.
Toate materialele necesare acestor activitati au fost puse la dispozitie de Primaria Giurgiu, elevii primind, totodata, din partea municipalitatii materiale didactice pentru buna desfasurare a orelor de abilitati practice pe care acestia le au in programa scolara. Pe langa aceste cadouri, micutii au mai fost rasplatiti de municipalitate la finalul activitatilor si cu diplome de participare.
22-2Saptamana Mobilitatii Europene este o campanie anuala privind mobilitatea urbana durabila ce a fost introdusa in anul 2002 si care reprezinta oportunitatea autoritatilor locale europene de a introduce si de a promova masuri durabile de transport si de a invita cetatenii lor sa incerce alternative la utilizarea propriilor autovehicule.

Despre autor

-