Ansamblul „Muntenia” invitat special la Favorit TV

Ansamblul „Muntenia” invitat special la Favorit TV
Ansamblul „Muntenia” invitat special la Favorit TV

Joi seara, ansamblul folcloric „Muntenia” al SC Nova Force Giurgiu, este invitat de onoare la deschiderea stagiunii de toamna a postului de televiziune Favorit, un post de televiziune axat pe folclor. Emisiune a este dedicata sarbatorii nasterii Maicii Domnului, iar prin prestatiile invitatilor vor fi sarbatorite toate persoanele cu numele de Maria, marin sau derivete ale acestor nume din folclorul romanesc, dar si pentru telespectatorii care sarbatoresc aceasta zi.

Ilie Klement, directorul ansamblului „Muntenia” a precizat ca vor sustine la Favorit TV doua suite de dansuri autentice din zona Munteniei…

„Desi repertoriul coregrafic al Ansamblului este mult mai amplu, ne prezentam la Favorit TV cu dansuri din zona Vlasca. Mi se pare fitesc ca noi, vlascenii sa ne promovam dansurile populare din zona noastra, in primul rand. Mi s-au mai facut reprosuri, dar nu ma pot abate de la regula bunului simt, ca eu, vlascean fiind, sa nu pun in valoare repertoriul zonei din care provin.

Este foarte adevarat, ca atunci cand sustinem spectacole de folclor ample, varietatea suitelor de dans este mai vasta, si cuprinde si alte zone, pentru ca trebuie sa valorificam integral potentialul ansamblului, cu suite si din alte vetre folclorice”, a precizat Ilie Klement.

La Favorit TV , ansamblul „Muntenia” se va prezenta cu sapte perechi de dansatori.