Ce-i lipsește primarului în valul patru? Incă un spectacol!

După două spectacole ratate (1 Iunie și Rusalii), auzirăm că urmează un megaspectacolul de 9 zile din perioada sărbătorii de Sf. Maria (7 – 15 august).
Ei bine, fandacsia nu se oprește aici, într-un an în care totul este pe nisipuri mișcătoare – chiar și viitorul – Primăria Giurgiu ne mai oferă… încă un spectacol: BORDERLINE FEST!
Edilul șef nu a putut rezista sa refuze o firmă din Comana, care a solicitat parteneriatul cu adminiătrația municipiului pentru un alt megaspectacol care să se desfașoare pe o suprafață de… 49.000 mp “din numărul cadastral 36572”…

Să nu se înțeleagă că suntem împotriva dezvoltării culturale a municipiului, a distracției, a desfășurării unor evenimente care să facă orașul cunoscut… Dar, în situația în care, chiar primarul Anghelescu a spus de mai multe ori că municipalitatea este îngropată în datorii istorice, că nu sunt bani pentru cositul buruienilor, că nu sunt bani pentru curățenia orașului, pentru cofinanțarea proiectelor cu fonduri UE (pe care riscăm să le pierdem rând pe rând), că nu sunt bani de ajuns pentru bursele elevilor merituoși, că pe trimestrul II avem o execuție bugetară de doar 38%, ce bani scoate municipalitatea din acest parteneriat?
Unii cu mălaiul și altii cu… cheltuielile
Așadar, Primăria va pune la dispoziția firmei din Comana suprafața de 49.000 mp, dar nu oricum, ci locul trebuie să fie curațat de buruieni și gunoaie, mai sunt de plătit utilitățile – apa, energie electrică, curățenia în fiecare zi – plus paza obiectivului… In timp ce alții vând bilete. Nu la un preț prea mare, dar prohibit pentru mulți giurgiuveni: abonamentul pe trei zile de spectacol: 149 lei/persoană, sau biletul zilnic, 59 lei/persoană. Pentru cei care vor să stea la cort, prețul de campare este de 15 lei/zi.
Pâine și circ am putea spune, dacă ne lasă valul 4 al pandemiei să vedem acest spectacol!
Altfel, în alte condiții, spectacolul este unul de ținută: Phoenix, Stema & Caliu, Bucium, Dirty-Shirts – sunt doar câteva din numele care și-au anunțat prezența, și ar trebui să evolueze în perioada 24 – 26 septembrie.
Primul festival Borderline a avut loc în anul 2003 si a fost inițial un un festival de film anual organizat în mai multe locații din jurul granițelor Herefordshire, Shropshire și Powys din Anglia.
P.S. Pentru a preîntampina vreo confuzie, precizăm că nu este vorba de “bordel-line” ci de “Borderline”, pentru că, nu-i așa, trebuie să existe o graniță în toate…
I.D.

Un comentariu

  1. Draga redactorule, Primăria Giurgiu colectează taxe din organizarea spectacolelor cu bilete, pentru ca este stabilit prin lege. Îți mulțumim ca ai remarcat faptul ca prețul este accesibil, pentru ca noi, organizatorii, facem foarte mari eforturi in acest sens. Îți propunem sa susții organizarea acestui festival dacă îți pasa de oraș si de oamenii care trăiesc zi de zi in el, pentru ca este un act de cultura. Mulțumim ca ai remarcat ca aducem formații cu muzica de calitate, secțiunea de film din timpul zilei este organizata de oameni cunoscuți din cinematografia românească si este baza unui proiect mai mare pentru tineri. Noi ne simțim onorați sa sprijinim cum putem acest oraș si te îndrumăm si pe tine, draga redactorule, sa vezi cum s-au dezvoltat si alte orașe din tara, poate nu atât de vechi ca Giurgiu!

Comentariile sunt inchise