Din ciclul, “Dacă pozele ar vorbi” – Să vină Garcea să-i împace!

Timpul trece, doar politica rămâne la fel. Imaginea surprinsă de reporteri este de la alegerile locale din Roata de Jos, din 2002, când tensiunea a fost maximă, iar cuvintele aruncate de politicieni au făcut ca… mediatorul să fie un politist.
Dacă atunci s-a putut, de ce să nu se poată și acum: Ciucă să-l cheme la ordin pe Garcea, care să… corecteze vocabulele scoase pe gură de Cîțu, Ciolacu și câți alții or mai fi.
Ințelegem că acordul dintre PSD si UDMR este parafat: vestitul Kurtoskolac se va numi KurtosCiolac, iar, în contrapartidă, independența ținutului secuiesc va fi în ziua când toți secuii vor vorbi cursiv limba română și vor cânta imnul României fără să se înroșească la fată…
Revenind la poza noastră, nu am rezistat tentației de a vă demonstra încă o dată că politica, de la Caragiale încoace, a rămas la fel…

N.R. Dacă nu recunoașteti personajele din poza, vă spunem că, în afară de “Garcea”, celelalte sunt… perene: în plan îndepărtat îi remarcăm pe Ionel Muscalu (PNL), Niculae Bădălau (PSD); iar în plan apropiatL Tudorel Tone (PSD – cu sincope) și Marian Murgilă (candidat PNL).