DREPT LA REPLICĂ

In urma publicării unui editorial pe site-ul www.opiniagiurgiu.ro , primarul Adrian Anghelescu Giurgiu a trimis spre publicare un drept la replică.
Punctăm faptul că un articol editorial este o opinie a redacției sau a jurnalistului asupra unei probleme oarecare…
Spre deosebire de alte genuri redacționale, editorialistul are o mult mai mare libertate de mișcare în alegerea tonului, a atitudinii. El poate selecta între diferite tipuri de raționament, poate nara, poate alege între umor, sarcasm, satiră, parabolă, parodie. Poate redacta un editorial polemic.” (https://ro.encyclopedia-titanica.com/significado-de-editorial)
DEX online: EDITORIÁL, – I. adj. referitor la edituri sau editări. II. s. n. articol de fond care exprimă punctul de vedere al unei publicații sau al unui post de emisiune într-o anumită problemă. (< fr. éditorial)

Spre informare și publicare următorul
DREPT LA REPLICĂ,

În publicația online ”Opinia Giurgiuveanului” de marți, 29.03.2022, a fost publicat, articolul ”Trei, domnule, şi toate trei… ruină! (Vamos a la playa)”, un pamflet ce conține o serie de informații false care aduc prejudicii de imagine Primăriei Municipiului Giurgiu și care induc în eroare cititorii.
Prin urmare, transmit spre publicare următorul
DREPT LA REPLICĂ,
Pentru o bună înțelegere a situației celor ”Trei locuri de bălăceală mai ieftină (…)” și pentru ca giurgiuvenii să fie corect informați asupra situației reale, cu referire la paragraful ”se ştie că anul trecut, ”piscina “Stejarul” nu a fost deschisă publicului din motive de nepăsare şi jemanfişism”, vă (re)aducem la cunoștință faptul că piscina din cadrul Complexului ”Stejarul” nu a fost funcțională din cauza situației pandemice și a restricțiilor care erau în vigoare la acea vreme. De asemenea, precizez că urmare a neregulilor constatate, contractul cu firma care administra restaurantul a fost reziliat, iar în ședința ordinară a lunii aprilie, cu acordul consilierilor locali, voi da în atribuire întregul complex, inclusiv piscina, către Zona Liberă, în vederea reabilitării și modernizării.
”La piciorul podului nu este nimic amenajat, dar giurgiuvenii merg acolo de când se ştiu (…)” – Terenul de la piciorul podului aparține Ocolului Silvic și cu toate că ar fi trebuit să știți, primăria nu poate face o investiție pe un teren care aparține altei instituții. Cu toate acestea, în maxim 90 de zile, vom încheia un acord de parteneriat cu Ocolul Silvic pentru a putea transforma o parte din Insula Mocănașu, în pădure-parc, unde să putem integra și viitorul spațiu de agrement Malu Roșu, Brațul Ara și Smârda.
”Ca să nu mai spunem de drumul de coşmar până acolo – plin de gunoaie şi de gropi…”- Drumul care duce către piciorul podului este privat, așa-zisul ”Drumul lui Mucă” și iar vin cu precizarea referitoare la banii publici pe care nu îi poți investi într-un teren privat.

”În ce priveşte al treilea loc de bălăceală la îndemana giurgiuvenilor cu bani puțini” , adică plaja de la Fabrica de Zahăr – printr-o hotărâre a Consiliului Local și în baza promisiunilor noului director CNAPDF, în prezent am început demersurile pentru închirierea unei părți a acesteia în vederea amenajării unei plaje cu toalete ecologice, dușuri și utilități minimale. Drumul care duce către plajă îl vom repara, așa cum am mai facut-o, însă în ceea ce privește terenurile adiacente, cunoașteți foarte bine faptul că acestea aparțin domeniului privat. Referitor la deșeurile aflate pe marginea drumului care duce spre plaja de la Fabrica de Zahăr, inclusiv cele de pe ”Drumul lui Mucă”, acestea reflectă imaginea nepăsării și a lipsei de bun simț a unor giurgiuveni care nu înțeleg că problema deșeurilor inerte se rezolvă cu operatorul de salubritate și nu cu șoferii de autoutilitare din apropierea magazinelor de construcții. Pentru aceste nereguli am anunțat Garda de Mediu și Poliția Locală și totodată, încurajez orice cetățean cu simț civic, să fotografieze atunci când surprinde aceste depozitări necontrolate și să le trimită Poliției Locale.
”Scuza aia cu “nu sunt bani” ar fi penibilă, dupa ce Guvernul a miluit primăria Giurgiu cu peste 700 de miliarde de lei vechi în numai un an şi ceva de mandat” – Toți banii pe care i-am primit de la Guvern au avut destinație precisă, conform situațiilor procesuale executorii provenite de la vechea administrație. Aceasta este realitatea, însă vă asigur că toate promisiunile din campanie vor fi îndeplinite și îmi cer scuze public, pentru faptul că într-un an și cinci luni, aproximativ opt luni conturile primăriei au fost blocate și executate silit. Cu referire la banii primiți de la Guvern – am avut parte de o perioadă foarte grea – cheltuieli cu centrele de vaccinare și cu alte obligații impuse de situația pandemică, ne-am confruntat cu creșteri de prețuri la energie și gaz (subvenția acordată de primărie a fost de 73%) – mai mult de 90% din banii primiți de la Guvern au avut destinație specială, și totuși finalizăm Cărămidarii Noi și Cărămidarii Vechi, Negru-Vodă, intrarea Videle și multe altele.
Contextul pandemic și inclusiv cel actual, ne-au obligat la austeritate și la eliminarea anumitor cheltuieli, astfel încât să putem asigura cofinanțarea proiectelor europene.
Sper că giurgiuvenii înțeleg realitatea acestui oraș și nu dau curs manipulării și intereselor meschine – gen ”picătura chinezească” – de a crea un șablon mincinos general, context de care să se folosească ulterior pentru abonamentele la banul public.

Adrian ANGHELESCU
Primarul Municipiului Giurgiu

Un comentariu

  1. „Pentru o buna înțelegere a situatiei”, trebuie sa respectam adevarul: în primul rand, piscina „Stejarul” este și a fost în administrarea Societății Sevicii Publice Locale și nu a firmei care administra restaurantul. De asemenea, contractul cu aceasta firma a fost reziliat pentru ca a murit patronul, nefiind vorba de „nereguli constatate”. Specific asta pentru ca era unul dintre puținele locuri unde puteai manca o mâncare adevărată!

Comentariile sunt inchise