Publicat : joi, mart. 23rd, 2017

Ministrul Razvan Cuc declara ca aeronavele TAROM care efectueaza curse interne ar putea folosi din nou Aeroportul Băneasa

aeroportul baneasaDin cauza supraaglomerării Aeroportului Henri Coandă, cursele interne ale Tarom ar putea reveni pe Aeroportul Băneasa, de unde au fost mutate în 2001, prin decizia ministrului Transporturilor de la acea vreme, Miron Mitrea, a declarat ministrul Răzvan Cuc pentru o publicatie centrala.
“Opțiunea de a utiliza Aeroportul Băneasa pentru a prelua traficul excedentar de pe Aeroportul Henri Coandă este o variantă luată în calcul, având în vedere că infrastructura de la Băneasa permite orice tip de trafic comercial.
S-ar putea să mutăm cursele interne înapoi la Băneasa, însă nu înainte de finalizarea lucrărilor de modernizare a aerogării, care au trenat nepermis de mult. În prezent, este operațional doar Corpul C, care este destinat traficului de aviație generală. Corpurile A, B și Rotonda sunt în proces de reabilitare. Zilele acestea se va anunța câștigătorul licitației, la care au fost depuse două oferte. În 45 de zile se va realiza documentația tehnică, iar apoi se vor obține autorizațiile de la Primărie și de la Ministerul Culturii, pentru că este vorba de un monument istoric, după care vor putea începe lucrările. Mă feresc să avansez vreun termen. Proiectul tehnic va stabili și durata de execuție a lucrărilor” a declarat Razvan Cuc.

Despre autor

-