Fundatia “Din dragoste pentru oameni” – un an in slujba semenilor

Fundatia “Din dragoste pentru oameni” – un an in slujba semenilor
Fundatia “Din dragoste pentru oameni” – un an in slujba semenilor

De peste un an de zile, Fundatia „Din Dragoste Pentru Oameni”, infiintata de un om cu suflet – Mihaela Laur, care este si presedintele fundatiei,a adus mai mult soare in inimile oamenilor, decat toate legile politicienilor la un loc.

„A fost multa munca, dar am facut-o cu pasiune, si cred ca daca fiecare dintre noi – si ma refer aici la giurgiuveni – am aduce mai multa lumina in inimile semenilor nostri, mai mult zambet pe fata copiilor… Sunt convinsa ca, impreuna, avem mult de daruit, iar viata celor fara sansa ar fi mult mai frumoasa”, ne spune Mihaela Laur.

Sigur ca nimic nu poate fi facut de unul singur, iar Mihaela Laur a stiut acest lucru. De aceea, nu a precupetit niciun efort, pentru a fi alaturi de oameni care-i impartasesc crezul: Nicolae Florian, Nicolae Barbu, Liviu Popazu, Alexandru Vladu, Dumitru Gavrila, Vasile Mustatea si multi altii.

Iar rezultatele nu au intarziat sa apara… S-au organizat pelerinaje de socializare, la care au participat peste 600 de giurgiuveni. Oameni care nu au posibilitati materiale, au reusit astfel sa mearga la cateva asezaminte, unde sa isi limpezeasca gandurile si sa-si aline durerile: manastirile „Sfântul Ioan Rusu” din Slobozia, Dimitrie Basarabov din Bulgaria, la Catedrala „Sfânta Treime” din Ruse sau la Mănăstirea Comana.

In acelasi timp, o colaborare cu o fundatie spital din Olanda a inceput sa dea roade. Colaborarea incepuse inca din vara lui 2012… Mai intai, reprezentantii fundatiei olandeze au vizitat Spitalul Judetean Giurgiu, iar la plecare, au promis ca vor dota unitatea cu aparatura de specialitate, cazarmament. De asemenea, olandezii au promis ca vor insista pentru ca reprezentanti ai spitalului din Giurgiu sa beneficieze de traininguri in unitati spitalicesti din Olanda, sau sa infiinteze la Giurgiu un centru pentru tratatrea bolii Alzheimer.

In paralel, s-a intrat intr-o colaborare cu Mathias Shoeber din Belgia, care a facut o colecta de mobilier pentru scoli, calculatoare laptopuri, paturi si kit-uri pentru spital… Transportul acestor donatii a fost posibil cu sprijinul lui Dumitru Gavrila, vicepresedintele CJ Giurgiu.

Unul dintre obiectivele prioritare ale Fundatiei „Din dragoste pentru oameni” este viitorul copiilor. De aceea, scoala este prioritatea zero a doamnei Mihaela Laur.

„Cu ocazia zilei de 1 Iunie am organizat o actiune de dotare a scolilor cu camere web, in vederea desfasurarii optime a activitatii de supraveghere a examenelor de bacalaureat si evaluare nationala la  mai multe scoli si licee: Liceul „Viceamiral Ion Balanescu”, Colegiul National „Ion Maiorescu”, Scoala Generala nr. 5 , Scoala Generala nr. 4, Scoala Generala nr. 1, Scoala Generala nr. 2 si Scoala Generala din Fratesti.  La Scoala Generala nr. 4 „Mihai Eminescu” am donat un telefon fax, un copiator si o suta de carti cu titlul de premiu pentru sfarsitul de an scolar.

La Liceul „Tudor Vianu” s-a donat suma de 1.500 ron pentru finalizarea achizitiilor de cartele de acces in incinta scolii, precum si un anemomemtru pentru cabinetul de fizica si chimie.

La Colegiul National Ion Maiorescu, de asemena, s-a donat  un anemometru si tot aici au fost aduse 30 de calculatoare pentru completarea necesarului de echipament electronic in laboratoarele de informatica, 2 laptopuri si un telefon fax”, spune cu mandrie Mihaela Laur.

Nici persoanele din mediul rural nu au fost uitate… La Scoala generala din comuna Baneasa au fost donate 50 de banci, 5 calculatoare si o imprimanta, iar in localitatile Oinacu, Daia, Joita si Falastoaca au fost donare sase scaune pentru persoane cu dizabilitati.

La Spitalul Judetean Giurgiu au fost donate 9 paturi speciale pentru sectia de ortopedie si 70 bax-uri cu consumabile necesare pentru activitatea zilnica, iar la sectia de psihiatrie a spitalului din Vadu Lat au fost donate 50 bax-uri cuconsumabile,la fel si la spitalul din Izvoru.

In atentia fundatiei se afla si cazuri sociale particulare pe care fundatia le-a sprijinit. Astfel, au fost acordate burse pentru achitarea taxei scolare sau pentru achizitionarea de cursuri sau sume de bani pentru interventii medicale de urgenta.  Alexandru Apostol, un tanar student, fara posibilitati materiale suficiente, a primit un ajutor pentru achitarea taxei la facultate; Corina Stanciu, olimpica a Colegiului „Ion Maiorescu”, eleva in clasa a XII-a, primeste o bursa lunara pana la finalizarea anului scolar, iar exemplele pot continua.

Numai ca problemele sunt multe, iar posibilitatile de ajutorare sunt limitate… De aceea, Mihaela Laur, presedintele Fundatiei „Din Dragoste pentru Oameni”, face apel la toti cei care au suflet si care mai pastreza in ei dragostea pentru semeni…

„Eu cred cu tarie ca putem fi mai buni, putem sa ne ajutam semenii… De aceea, trec peste orice si fac un apel catre oamenii cu inima mare ai judetului Giurgiu, sa vina alaturi de noi cu donatii, indiferent cat sunt de neinsemnate – pentru ca impreuna, cate putin de la fiecare, inseamna mai bine pentru cei loviti de nesansa”…

Cei care pot ajuta Fundatia, pot apela, pentru informatii, la telefoanele Fundaţiei „Din Dragoste Pentru Oameni”:  0763.761.654  sau  0720.103.800, de unde pot afla conturile în lei sau în euro în care pot dona sume de bani, ori chiar bunuri.

Informaţii suplimentare despre activitatea Fundaţiei pot fi obţinute şi prin accesarea site-ului www.fddpo.org