La scoala „Academician Marin Voiculescu” Giurgiu au fost premiata performanta

La scoala „Academician Marin Voiculescu" Giurgiu au fost premiata performanta
La scoala „Academician Marin Voiculescu" Giurgiu au fost premiata performanta

A intrat deja in traditia locului ca, la fiecare sfarsit de an scolar, fiul marelui academician giurgiuvean prof. dr. Marin Voiculescu sa premieze seful de promotie al Scolii cu clasele I-VIII „Academician Marin Voiculescu” Giurgiu.

Astfel, marti, 12 iunie a.c., incepand cu orele 18,00, sala de festivitati a scolii a gazduit evenimentul, la care au participat elevii si dascalii anului terminal, conducerea scolii reprezentata de directorii Iolanda Luisa Ionescu si Nicoleta Nicolae, conducerea Asociatiei de Parinti ai Elevilor din Scoala „Academician Marin  Voiculescu” – presedinte Ion Dunare si vicepresedinte Mariana Mitroi.  Invitatul de onoare a fost prof. dr. Mihai Voiculescu, de la Institutul Clinic Fundeni care, si anul acesta, a acordat un premiu, in valoare de 2.000 lei sefului de promotie, din partea Asociatiei „Marin Voiculescu”. De asemenea, am remarcat prezenta primarului ales Nicolae Barbu si a inspectorului scolar adjunct, Gigi Oprisan.

Spre deosebire de alti ani, de aceasta data , au existat trei copii cu media generala 10, motiv pentru care s-au analizat dosarele, iar rezultatele obtinute la olimpiadele scolare, concursurile nationale si judetene au contribuit la departajarea lor.  Seful de promotie este Tarnacop Adriana Camelia, care astfel a primit premiul cel mare din partea Asociatiei „Marin Voiculescu”, distinctie inmanata de catre prof. dr. Mihai Voiculescu.

Ceilalti doi elevi merituosi – Calina  Durbac si Mario Cristian Cosat – au primit din partea Asociatiei de Parinti ai Elevilor din Scoala „Academician Marin Voiculescu” Giurgiu cate un premiu in valoare de 500 lei, fiecare, in semn de recunoastere a rezultatelor obtinute la invatatura.

Mai trebuie precizat faptul ca, in baza unei colaborari fructuoase existente intre conducerea scolii, cea a asociatiei de parinti si Biblioteca Judeteana „I.A. Bassarabescu” Giurgiu, directorul institutiei de cultura, Ion Gaghii,  a oferit seturi de carti pentru elevii premianti cat si pentru prof. dr. Mihai Voiculescu, fiul renumitului academician giurgiuvean.

„Tatal meu s-a nascut in Balanoaia, langa municipiul Giurgiu, a fost educat in Giurgiu si a ajuns academician fara nicio interventie. Eu am invatat in Romania, fiica mea s-a pregatit in stomatologie tot in Romania. Noi trebuie sa avem grija  de acesti copii care s-au distins ca sefi de promotie,  sa-i sprijinim atat financiar cat si moral”, a precizat prof. dr. Mihai Voiculescu. Totodata, acesta le-a adresat elevilor indemnul de a invata, de a se pregati si de a munci in Romania, fiindca, sustine acesta, aici exista invatamant de calitate.

In sala s-a simtit incarcatura emotionala creata de importanta unui astfel de eveniment. Florile, zambetele si voia buna au fost partenerii de suflet ai intregii comunitati scolare.