AEP recruteaza operatori de calculator pentru birourile electorale ale sectiilor de votare

operatoriAutoritatea Electorala Permanenta (AEP) demareaza campania de recrutare a operatorilor de calculator ai sectiilor de votare, in baza normelor metodologice privind functionarea Sistemului informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, selectia si desemnarea operatorilor de calculator ai birourilor electorale ale sectiilor de votare, aprobate prin Hotararea AEP nr. 9 din 28.10.2015 (publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 812 din data de 2 noiembrie 2015).

Documentul poate fi consultat pe site-ul AEP la adresele de web http://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegeri-localehttp://www.roaep.ro/legislatie/legislatie-electorala/alegeri-parlamentare.

Persoanele interesate sa devina operatori de calculator se pot adresa in acest sens birourilor judetene ale Autoritatii, ale caror coordonate se gasesc la adresa de web http://www.roaep.ro/prezentare/filiala.

Precizam ca activitatea de operator de calculator este remunerata sub forma de    indemnizatie stabilita prin Hotarare a Guvernului.

Persoanele care doresc sa participe la selectie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Sa aiba cetatenia romana si domiciliul in Romania;
  • Sa cunoasca limba romana, scris si vorbit;
  • Sa aiba minimum 18 ani impliniti;
  • Sa aiba capacitate deplina de exercitiu;
  • Sa fi absolvit invatamantul general obligatoriu;
  • Sa aiba cunostinte de baza in tehnologia informatiei.

Mai multe informatii privind modalitatea de selectare si desemnare a operatorilor de calculator si formalitatile de inscriere la sesiunea de examinare practica a competentelor se regasesc la adresa de web http://www.roaep.ro/instruire/?page_id=141.