Publicat : vin, feb. 20th, 2015

„Coloreaza-ti viata altfel…fara droguri!” este tema concursului „Mesajul meu antidrog” editia a XII – a

coloreaza fara droguriAgentia Nationala Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Giurgiu, a lansat, in perioada 9-13 februarie 2015, editia a XII-a a concursului national „Mesajul meu antidrog”.

Concursul cu tema: „Coloreaza-ti viata altfel…fara droguri!” urmareste cresterea nivelului de informare, educare si constientizare a populatiei scolare in vederea neinceperii consumului de droguri, in cadrul programelor scolare, extrascolare si de petrecere a timpului liber.

Etapa judeteana a concursului se desfasoara in perioada 23 februarie-08 mai 2015, parteneri in acest proiect, alaturi de Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Giurgiu, fiind Inspectoratul Scolar Judetean Giurgiu si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Giurgiu.

Obiectivele specifice ale proiectului urmaresc dezvoltarea unor atitudini si practici la nivelul intregii populatii aflate intr-o forma de invatamant preuniversitar (gimnazial si liceal), in scopul adoptarii unui stil de viata sanatos, fara tutun, alcool si droguri, precum si cresterea influentei factorilor de protectie pentru evitarea sau cel putin intarzierea debutului consumului de alcool, tutun si droguri.

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Giurgiu a derulat activitati specifice de promovare a concursului antidrog in cadrul scolilor si liceelor din judetul Giurgiu. Astfel, elevii au fost indrumati sa participe, in functie de aptitudini, la urmatoarele sectiuni ale concursului: eseu literar, film de scurt metraj, spot antidrog, arte vizuale (grafica, pictura) si sport, iar criteriile de evaluare a lucrarilor urmaresc incadrarea in cerinte (tematica si dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului si a subiectului ales, acuratetea stilului, claritatea limbajului.

Concursul National „Mesajul meu antidrog” ofera posibilitatea implicarii elevilor in activitati cu caracter cultural – artistic, sportiv, prin care acestia sa-si exprime in mod liber si original opinia si atitudinea fata de consumul de droguri, prin mesaje pozitive antidrog.

 

Despre autor

-