Publicat : Dum, nov. 29th, 2015

Europarlamentarul Victor Negrescu: Bugetul construit de noul Guvern trebuie sa protejeze categoriile vulnerabile de cetateni, precum tinerii, pensionarii si agricultorii

xx Victor negrescuEuroparlamentarul Victor Negrescu, vicepresedinte PSD, a propus in plenul Parlamentului European (PE) respectarea de catre noul Guvern al României a logicii europene de constructie a bugetului pentru 2016, care evita austeritatea si este axata pe crestere, eficienta, investitii, dezvoltarea economiei locale si protejarea categoriile vulnerabile de cetateni.

„Sper ca si noul Guvern al României care lucreaza acum la noul buget sa inteleaga ca logica bugetara europeana s-a schimbat. (…) Avem un buget european axat pe crestere, investitii si politici menite sa raspunda ultimelor provocari. (…) Este dovada faptului ca epoca austeritatii a apus!”, a declarat europarlamentarul român la Strasbourg.

Tinerii, pensionarii si agricultorii sunt doar câteva dintre categoriile de cetateni care au nevoie de politici coerente de sprijin si de protectie, iar investitiile publice pot contribui semnificativ la dezvoltarea economiei locale si continuarea cresterii, potrivit liderului social-democrat.

Trebuie sa cheltuim eficient fondurile publice in interesul cetatenilor, iar acest lucru presupune investitii publice, protejarea categoriilor afectate de diferitele crize si mecanisme pentru dezvoltarea economiei locale”, a afirmat Victor Negrescu, adaugând ca pensionarii reprezinta o prioritate si ca s-au alocat fonduri suplimentare „pentru tineri, pentru ocupare, pentru agricultori, inovare si securitate”.

Acesta a mai subliniat ca toate fortele politice si institutiile europene, in primul rând Consiliul si Comisia Europeana, au inteles ca Europa are nevoie de un buget axat pe dezvoltare, menit sa sprijine politicile comune ale tarilor membre UE.

Bugetul european indica din nou ca prin dialog si luarea in considerare a diferitelor viziuni politice putem sa construim un buget european care sa reflecte interesul public si cel al cetatenilor”, considera vicepresedintele PSD.

Despre autor

-