Publicat : sâm, mai 23rd, 2015

Europarlamentarul Victor Negrescu, lider in relatia UE – SUA.

ue-suaIn calitate de membru in conducerea grupului europarlamentarilor sub 40 de ani (EU40), Victor Negrescu a organizat, la Strasbourg, o intalnire cu Ambasadorul SUA pe langa Uniunea Europeana,  Anthony L. Gardner. La intalnire au luat parte peste 20 de tineri eurodeputati, din mai multe tari si grupuri politice.
Discutia europarlamentarilor EU40 cu reprezentantul Statelor Unite a urmarit imbunatatirea relatiilor si a parteneriatului transatlantic, in contextul unor evenimente recente care au pus presiune pe colaborarea UE – SUA.
„Statele Unite raman un partener esential al Uniunii Europene si un aliat de nadejde! Este principalul lucru pe care am dorit sa-l aratam prin intalnirea organizata alaturi de colegii mei. Am discutat cu ambasadorul intr-o maniera informala si directa, in ideea de a depasi anumite obstacolele existente privind chestiunile de securitate, cooperare economica sau de mediu. Ma bucur ca prin organizarea acestui eveniment am demonstrat ca Romania poate juca un rol central in parteneriatul existent intre UE si Statele Unite. In consecinta, am putut atinge in context european si subiectul regimului vizelor pentru romani si alti cetateni din Estul Europei pentru a ilustra rolul central pe care regiunea noastra il poate juca in consolidarea relatiilor cu SUA”, a afirmat eurodeputatul PSD Victor Negrescu.
In opinia europarlamentarului roman, intalnirea cu ambasadorul american a aratat ca tinerii eurodeputati pot colabora si discuta deschis indiferent de familiile politice din care fac parte.
Referindu-se la acest subiect, Victor Negrescu a subliniat ca „24 de colegi europarlamentari sub 40 de ani au participat la conferinta organizata impreuna cu EU40 pentru a discuta despre viitorul relatiilor UE – SUA. Dincolo de interese si optiuni politice diferite, noua generatie de politicieni cauta sa actioneze impreuna pentru a apara punctele de vedere europene. Noul legislativ european este compus din 98 de colegi sub 40 de ani. Sper ca acest lucru sa permita Europei sa recastige increderea cetatenilor!”.
In urma discutiei de la Strasbourg, s-a decis ca un grup de 12 tineri europarlamentari sa mearga in Statele Unite in timpul campaniei electorale de anul viitor, pentru intalniri cu oficialii americani, cu alti tineri lideri politici dar si cu cei implicati la cel mai inalt nivel in campania electorala pentru alegerile prezidentiale.

Despre autor

-