Publicat : mar, mai 3rd, 2016

Parlamentul European a adoptat raportul întocmit de Victor Negrescu privind sprijinirea financiara a muncitorilor disponibilizati

xx Victor negrescuParlamentul European a adoptat, cu majoritate de voturi, raportul întocmit de europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru bugete, privind mobilizarea Fondului european de ajustare la globalizare pentru sprijinirea cu suma de 1,8 milioane Euro a celor 500 de angajati disponibilizati de Volvo Trucks în Suedia. În total, de la începerea mandatului, prin rapoartele la care a contribuit europarlamentarul Victor Negrescu, au fost alocate 28 de milioane de Euro în beneficiul a 10.000 de muncitori disponibilizati din UE.
”Fondul european de ajustare la globalizare (FEG) urmareste sa ofere sprijin lucratorilor concediati ca urmare a modificarilor structurale majore intervenite în practicile comerciale mondiale si sa le ofere asistenta în vederea reintegrarii pe piata muncii. Raportul meu, adoptat astazi de Parlamentul European, prevede acordarea a 1.793.710 Euro pentru reintegrarea celor 500 de angajati disponibilizati de compania Volvo Trucks din Suedia. FEG este un instrument extrem de necesar în actualul context al globalizarii, prin intermediul caruia putem contribui la scaderea somajului în Uniunea Europeana. În cadrul campaniei de informare pe care am derulat-o în toata ţara privind granturile europene disponibile la nivelul Comisiei (www.granturieuropene.ro), am prezentat şi avantajele FEG în speranţa ca România sa atraga aceste fonduri”, a explicat Victor Negrescu.

De la începutul actualei legislaturi a Parlamentului European, Victor Negrescu a fost raportor si raportor din umbra pe 11 rapoarte privind FEG, contribuind astfel la mobilizarea a cca 28 milioane de euro pentru sprijinirea financiara a peste 10.000 de muncitori europeni disponibilizati.

”Consider ca Uniunea Europeana are obligatia sa ajute si sa sprijine muncitorii disponibilizati astfel încât acestia sa îsi poata gasi noi locuri de munca, prin îmbunatatirea competentelor lor, pregatindu-i pentru noi oportunitati, oferindu-le îndrumare si instruire, inclusiv prin consiliere antreprenoriala sau sprijinirea crearii de noi companii”, subliniaza europarlamentarul român.

Despre autor

-