Publicat : joi, apr. 2nd, 2015

Patronul echipei Astra Giurgiu, Ioan Niculae, condamnat definitiv la doi ani si 6 luni de inchisoare

Ioan niculaePatronul echipei Astra Giurgiu, omul de afaceri, Ioan Niculae, unul dintre cei mai bogati romani, a fost condamnat joi, la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare in dosarul ”Mita la PSD”, privind finantarea campaniei prezidentiale a lui Mircea Geoana. Curtea de Apel Bucuresti a decis joi, ca omul de afaceri, Ioan Niculae sa stea dupa gratii doi ani si sase luni de zile.

Judecatorii au dat astfel curs solicitarii procurorului DNA care a cerut la recurs, pedepse cu executare pentru invinuiti. Gheorghe Bunea Stancu, fost Presedinte al Consiliului Judetean Braila, a fost condamnat in acelasi dosar, la trei ani de inchisoare cu executare. In legatura cu declaratia data de Viorel Hrebenciuc in dosar, Ioan Niculae considera ca ea nu corespunde adevarului.

“Recunosc intalnirea de pe 28 octombrie. Am luat registrul de intrare de la Interagro. A existat un telefon de la poarta cand mi s-a spus ca sunt cautat de Viorel Hrebenciuc. Discutia a durat 15 minute. La final m-a intrebat daca sunt de acord sa finantez campania lui Mircea Geoana. Nu a precizat sub ce forma. Eram surprins de propunere, era pentru prima data. Am spus ca as putea sa sponsorizez, dar sa fie legal si platit prin banca. A ramas ca ma va cauta ulterior. Nu a mai revenit. Daca doream sa sponsorizez un partid, o puteam face legal, fara sa risc nimic (…) Pe Bunea Stancu il stiu din 1978, sotiile noastre fiind din acelasi sat de langa Braila si chiar sunt rude”, a adaugat Ioan Niculae.

Pe 20 noiembrie 2013 Judecatoria Sectorului 1 a decis achitarea lui Gheorghe Bunea Stancu si a lui Ioan Niculae in acest dosar.

Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe 11 ianuarie 2012 pe presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, si pe omul de afaceri Ioan Niculae, in dosarul privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, Mircea Geoana.

Bunea Stancu, care era si presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD, a fost acuzat de folosirea influentei si autoritatii ce rezulta din functia de conducere intr-un partid pentru a obtine pentru altul bani sau foloase necuvenite, iar Ioan Niculae, actionar principal al grupului Interagro SA, a fost acuzat de complicitate la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gheorghe Teodorescu, actionar al SC Insomar SRL, si Viorel Barac, director al SC Interagro SA, ambii pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Potrivit DNA, in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al Organizatiei Judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala desfasurata la sfarsitul anului 2009 pentru sustinerea candidatului PSD Mircea Geoana

 

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Maicu Terezu spune:

    in sfarsit a ajuns unde ii este locul.un securist ce a facut bani negri si tinut in brate de caracatita psd…sper sa aiba soarta elefantului pe care l-a ucis.la multi ani acolo unde esti