Publicat : mar, nov. 24th, 2015

PES activists România: Stânga trebuie sa se deschida societatii civile

xx Victor negrescuInitiativa PES activists România de a organiza dezbateri in toata tara intre reprezentanti ai societatii civile si stângii românesti a adus alaturi sute de participanti dornici sa discute despre actualul context politic si european.

„Aceasta invitatie la dialog adresata oamenilor de stânga si societatii civile cu toate fatetele ei, sectorul neguvernamental, mediul academic, sindicate si patronate, a avut ca menire sa arate din nou ca revendicarile sociale pot avea o reprezentare politica si civica adecvata. Stânga româneasca trebuie sa se deschida societatii civile pentru ca impreuna avem aceeasi menire de a sprijini oamenii prin ceea ce facem” a explicat demersul presedintele PES activists România, europarlamentarul Victor Negrescu.
Participantii la dialogul european au reflectat impreuna asupra evenimentelor care au avut loc in ultimele saptamâni, au discutat despre actul de guvernare dar si despre politicile pe care le asteapta de la o guvernare viitoare de stânga.
„Au fost foarte multi participanti, mai ales ca am organizat aceste intâlniri in general in spatii publice, aratând astfel ca oamenii politici de stânga sunt persoane cu care oricând se poate discuta. Ce a fost reflectat insa de majoritatea celor care au participat a fost nevoia de real, de sinceritate, de exprimare a valorilor de stânga. Spre exemplu, multi au subliniat nevoia ca stânga sa lupte pentru combaterea saraciei, sa promoveze o educatie social-politica sau sa isi exprime ideile chiar si atunci când sondajele de opinie indica altceva” a continuat vicepresedintele PSD, Victor Negrescu.
In perioada urmatoare, organizatia PES activists România si cei peste 10.000 de militanti PES vor initia si alte dezbateri pe teme de actualitate aratând astfel ca stânga româneasca poate fi motorul unei altfel de politici.

Despre autor

-