Publicat : joi, aug. 20th, 2015

Presedintia Asociatiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), in 2017, a fost preluata de catre presedintele AEP, Ana Maria Patru

ana-maria-patruPresedintele Autoritatii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Patru, va detine presedintia Asociatiei Mondiale a Organismelor Electorale (A-WEB), incepand din anul 2017, potrivit  deciziei luate de Adunarea Generala a acestei asociatii, din care fac parte organisme de management electoral din peste 100 de tari de pe cinci continente.

Potrivit statutului A-WEB, cea de-a III-a Adunare Generala a Asociatiei Mondiale a Organismelor Electorale se va desfasura, in anul 2017, in Romania, o data cu preluarea presedintiei acestui organism international de catre presedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ana Maria Patru.

”In anul 2017, vor fi prezenti in Romania peste 400 de reprezentanti ai organismelor de management electoral de pe cinci continente: Europa, America de Sud, Asia, Africa si Oceania. Va fi un summit electoral important, care ne va aduce o mare vizibilitate la nivel international”, declara presedintele AEP, Ana Maria Patru.

AEP este membru al Asociatiei Mondiale a Organismelor Electorale inca de la infiintarea organizatiei, in octombrie 2013, Romania gazduind, in martie 2015, reuniunea Comitetului Executiv al A-WEB.

Romania va fi, pentru a doua oara in decurs de trei ani, gazda elitelor internationale ale managementului electoral, dupa ce, in 2014, la Bucuresti, a avut loc cea de-a 23-a Conferinta anuala a Asociatiei Europene a Oficialilor Electorali (ACEEEO), a carei presedintie a fost detinuta timp de un an de presedintele AEP, Ana Maria Patru.

Potrivit Cartei A-WEB, aceasta organizatie a organismelor de management electoral promoveaza eficienta in organizarea unor alegeri libere, corecte, transparente si participative la nivel mondial.

Obiectivele sale sunt sa identifice cele mai recente tendinte, provocari si evolutii in managementul electoral democratic si in ceea ce priveste procesele electorale, precum si sa faciliteze schimbul eficient de experienta si expertiza intre membri, pentru consolidarea democratiei electorale la nivel mondial.

Despre autor

-