Românii cu domiciliul sau resedinta în strainatate nu se inghesuie sa se inscrie în Registrul electoral

registrul electoralAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că, până la data de 11 iulie 2016, un număr de 2.299 de alegători români cu domiciliul sau reședința în străinătate au solicitat să fie înscriși în Registrul electoral.
Dintre aceștia, 1.717 au menționat opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 582 au optat pentru votul în secțiile de votare.
AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, Autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.
Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaților, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate.
AEP informează cetățenii români din diaspora cu privire la înscrierea în Registrul electoral, condițiile de votare și locurile de desfășurare a votării în străinătate și de aceea va comunica săptămânal datele privind numărul de solicitări de înscriere în Registrul electoral depuse de către alegătorii români cu domiciliul sau reședința în afara țării.