Publicat : joi, feb. 11th, 2016

Un jandarm român a instruit politisti ucraineni

jandarmUn ofiter din cadrul Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri al Jandarmeriei Române a condus un curs de instruire in domeniul ordinii publice, sustinut de reprezentanti ai patru state membre EUROGENDFOR (România, Spania, Franta si Portugalia). Cursul, care a durat aproximativ o luna, a reunit participarea a peste 200 de politisti ucraineni si s-a desfasurat la initiativa Uniunii Europene, care a solicitat sprijinul EUROGENDFOR, in vederea stabilirii unor bune practici in domeniul ordinii publice. Jandarmul român, maiorul Alexandru Constantin, este seful Catedrei de Interventie Profesionala din cadrul Centrului de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri.
La ceremonia de incheiere a stagiului au participat numeroase oficialitati, printre care domnul Kenneth Deane, seful Operatiunilor Civile din cadrul Serviciului European de Actiune Externa, domnul Philippe RIO, comandantul Fortei de Jandarmerie Europene, precum si domnul Alain Scolan, seful Departamentului Strategic al Misiunii U.E. de Asistenta in Ucraina.
Informatii suplimentare:
EUROGENDFOR reprezinta un instrument politienesc integrat condus de un Comitet Interministerial de Nivel Inalt, destinat indeplinirii misiunilor de politie din diferite teatre de operatii, inclusiv misiuni de stabilizare, in sprijinul Uniunii Europene (UE), Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) sau altor posibile coalitii ad-hoc.
In prezent, EUROGENDFOR are sapte state membre: Franta, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, România si Polonia, un stat partener, Lituania si un membru observator, Turcia. In anul 2015, România, prin intermediul Jandarmeriei Române, a detinut Presedintia EUROGENDFOR.

Despre autor

-