Publicat : joi, sept. 1st, 2016

Victor Negrescu: Bugetul pe 2017 al Uniunii Europene trebuie centrat pe nevoile oamenilor

V. NegrescuÎn discuțiile avute miercuri în Comisia de Bugete din Parlamentul European, europarlamentarul Victor Negrescu a atras atenția asupra nevoii de a centra bugetul european pe prioritățile cetățenilor europeni.
„Discuțiile despre bugetul european au fost amânate din cauza Brexit, dar se pare că nu am înțeles mesajul transmis de oameni. Cetățenii au nevoie de mai multă Europă, dar vor rezultate, vor să știe unde se duc banii europeni, vor o dezbatere reală despre bugetul european. Trebuie să le arătăm oamenilor că avem aici o viziune clară despre viitorul buget european și că finanțăm ceea ce este în interesul oamenilor: crearea de locuri de muncă, securitatea cetățenilor, industria, agricultura europeană sau dezvoltarea noilor tehnologii” a declarat europarlamentarul social-democrat.
În intervenția sa, europarlamentarul a criticat Comisia și Consiliul European pentru tăierile făcute în bugetul european.
„Comisia și Consiliul vin cu noi priorități, dar nu oferă bugetul necesar pentru implementarea lor. Vrem să luptăm împotriva șomajului în rândul tinerilor, dar nu evaluăm dacă soluția noastră are rezultate. În același timp, externalizăm bugetul european către diferite fonduri, fără însă ca fondurile să ajungă într-adevăr la oameni” a concluzionat europarlamentarul Victor Negrescu.

Despre autor

-