Publicat : Dum, iul. 10th, 2016

Victor Negrescu: Drepturile românilor din Marea Britanie trebuie aparate. Brexit-ul este rezultatul populismului!

victor-negrescuEuroparlamentarul Victor Negrescu se declara profund ingrijorat de soarta românilor din Marea Britanie și cere apararea drepturilor acestora la munca și beneficii sociale, in contextul deciziei acestui stat de a ieși din Uniunea Europeana, evidențiata de rezultatul referendumului pentru Brexit.
„Sunt dezamagit și profund ingrijorat de decizia luata de Marea Britanie in urma referendumului pentru Brexit, care nu are legatura cu Uniunea Europeana ci este rezultatul unei politici populiste din partea lui David Cameron. Populismul a creat numai dezastre in trecut și va crea și acum, dar pentru viitor avem o singura direcție posibila: mai multa integrare și o democratizare a Europei cu Estul Europei in prim plan!” a explicat Victor Negrescu.

„Efectele concrete ale acestui moment sunt greu de estimat, dar cu siguranța soarta Europei va fi afectata iremediabil, iar Marea Britanie va fi divizata. Un mecanism de domino in economia globala este o posibilitate care trebuie luata in calcul. In acest sens putem analiza devaluarea lirei sterline la minimul ultimilor 30 de ani in raport cu dolarul american, care ne arata ca piețele au reacționat foarte rapid fața de rezultatul votului”, a adaugat deputatul european.

„Brexit-ul va schimba iremediabil balanța puterilor in Uniunea Europeana. Este timpul ca Estul Europei și mai ales România sa preia un rol de leadership in consolidarea UE și deschiderea sa catre cetațeni. O prioritate pentru noi ca țara este sa luptam pentru viziunea noastra privind politica Europei, precum dreptul la mobilitatea forței de munca, politica de coeziune sau apararea frontierelor de Est”, a afirmat Victor Negrescu.

„Totodata, Statul român trebuie sa se implice pentru apararea drepturilor cetațenilor noștri impotriva schimbarilor legislative care vor avea loc cu siguranța. Dreptul la munca și drepturile sociale trebuie menținute pentru românii din Regatul Unit, iar aceștia trebuie sa beneficieze de un sprijin direct in fața valului populist, poate chiar xenofob, care va cuprinde Marea Britanie dupa acest referendum.

Sunt ingrijorat pentru soarta românilor din Regatul Unit, dar exista și un motiv de speranța. Peste 16 milioane de britanici au votat pentru ramânerea in Uniunea Europeana. Acești cetațeni cred cu tarie in valorile promovate de UE și in viitorul proiectului european, iar ei sunt cei care vor sprijini apararea drepturilor românilor din Marea Britanie”, a mai precizat europarlamentarul Victor Negrescu.

Despre autor

-