Victor Negrescu: In contextul crizei din Grecia este nevoie ca intrevederea privind Codul Fiscal sa genereze un pact politic impotriva austeritatii

xx Victor negrescuEuroparlamentarul Victor Negrescu atrage atentia ca acordul dintre Grecia si creditorii internationali in privinta datoriei catre BCE demonstreaza cat de mult s-au inselat toti cei care credeau ca atat guvernul elen, cat si UE, se indreapta spre un esec. Totodata, europarlamentarul mai subliniaza ca respingerea categorica a austeritatii reprezinta singura cale viabila de depasire a crizei si propune ca intrevederile privind Codul Fiscal sa genereze un pact politic impotriva austeritatii.

”Iata ca, din nou, Grecia demonstreaza tuturor ca negocierile dure au adus avantaje in raport cu creditorii internationali! Realitatea acordului vine si spulbera toate acele opinii panicarde potrivit carora UE si guvernul elen se indreapta spre un esec major.

Tocmai de aceea, cred ca este important ca toata lumea sa inteleaga ca respingerea austeritatii trebuie sa fie cheia pentru depasirea oricarei crize si pentru generarea dezvoltarii economice! Solidaritatea si ratiunea trebuie sa ia locul acestei politici falimentare a austeritatii, care in ultimii ani a produs un real dezastru in toata Uniunea Europeana.

Din pacate, observ ca prea putine voci din Romania sunt preocupate de aceasta tema. Unde este vocea domnului Klaus Iohannis, cel care reprezinta Romania in Consiliul European? De ce refuza domnul Iohannis sa impartaseasca romanilor viziunea sa economica pentru Romania in contextul respingerii Codului Fiscal, dupa ce anterior il laudase? Absenta totala a preocuparii sale pe acest subiect este ingrijoratoare si ne face sa credem ca, in realitate, nu are niciun plan!

Cred ca, in Romania, se vorbeste mult prea mult despre temerile de a nu repeta scenariul grecesc, in conditiile in care singura tema utila de discutie ar fi respingerea categorica si totala a austeritatii. Avem nevoie de asigurari din partea tuturor fortelor politice ca Romania nu va reveni la austeritate. De aceea, propun ca intrevederile privind Codul Fiscal sa genereze un pact politic impotriva austeritatii”, considera europarlamentarul Victor Negrescu.