Publicat : sâm, ian. 30th, 2016

Victor Negrescu: PSD se deschide catre partenerii externi

xx Victor negrescuVicepresedintele PSD Victor Negrescu considera ca recentele intâlniri de prim-rang realizate de conducerea Partidului Social Democrat cu lideri politici importanti la nivel international au ca obiectiv sa deschida stânga româneasca fata de partenerii externi si sa promoveze interesele externe ale României.
Liderul social-democrat a participat recent la discutiile purtate de presedintele PSD, Liviu Dragnea, cu Serghei Stanisev, presedintele Partidului Socialistilor Europeni (PES), la sediul Parlamentului European de la Bruxelles. Cu aceasta ocazie, Victor Negrescu a subliniat ca „dorinta social-democratilor români este de a arata din nou ca PSD este formatiunea politica ce poate promova interesele românilor peste hotare, asa cum a facut-o in cazul integrarii României in NATO si prin finalizarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeana”.

Mai mult, vicepresedintele PSD considera ca stânga, din punct de vedere ideologic, are o dimensiune internationalista menita sa reflecte faptul ca doar printr-o buna cooperare cu celelalte state se poate obtine dezvoltarea economica si sociala. „Constructia unui viitor mai bun pentru România se bazeaza pe mentinerea relatiilor de prietenie cu liderii partidelor de stânga de pe plan european si nu numai”, a afirmat Victor Negrescu.

Acesta a subliniat totodata ca PSD demonstreaza in mod constant ca este un partid de stânga modern, iar existenta unei structurii interne specializate pe subiectele externe, PES activists România, compusa din peste 10.000 de persoane, arata responsabilitate si seriozitate in privinta dezbaterilor pe teme europene si internationale, atât de necesare pentru reprezentarea intereselor României pe plan extern.

Despre autor

-