Publicat : joi, dec. 17th, 2015

Victor Negrescu: Românii sunt deseori indusi in eroare de produse contrafacute

nvictorEuroparlamentarul Victor Negrescu, vicepresedinte PSD, a solicitat luni, in plenul Parlamentului European, intensificarea campaniilor de informare si comunicare desfasurate la nivelul UE in domeniul protectiei marcilor si combaterii pirateriei, subliniind riscurile cu care se confrunta consumatorii, mai ales cei din România, atunci când sunt indusi in eroare de produse contrafacute.
„Imi doresc un numar cât mai mare de beneficiari informati din toate tarile europene si mai ales din România. (…) In tara mea, România, consumatorii sunt din pacate indusi deseori in eroare de produse contrafacute. De aceea este esential ca UE sa intensifice campaniile de informare si de comunicare destinate atât cetatenilor, cât si companiilor – ma refer mai ales la IMM-uri – dornice sa securizeze protectia marcilor”, a declarat europarlamentarul social-democrat.
Acesta a adaugat ca decizia de „echilibrare a veniturilor pentru organismele nationale responsabile de marci va creste echitatea sistemului european”, iar „un sistem comun puternic privind protectia marcilor va intari economia europeana in raport cu concurentii sai”.
Totodata, Victor Negrescu a atras atentia asupra necesitatii modernizarii legislatiei si regimului marcilor la nivelul UE, in conditiile in care consumatorii sunt afectati de costurile contrafacerilor care „merg spre 8% din comertul international”, iar sanatatea publica, locurile de munca si drepturile fundamentale ale cetatenilor UE sunt puse in pericol.
„Modernizarea regimului marcilor la nivel european va ajuta sistemul sa functioneze mai bine. (…) Ma bucur ca Parlamentul European a reusit sa reduca birocratia prin folosirea acestui mecanism, crescând eficienta, dar si reducând costurile cu pâna la 37%. Noile reglementari reduc posibilitatea unor exceptii care pot genera abuzuri, dar permit si o coordonare mai buna privind produsele aflate in tranzit”, a afirmat Negrescu, concluzionând ca finalizarea acestui sistem la nivel european va ajuta cetatenii europeni beneficiari.

Despre autor

-