Publicat : sâm, iul. 11th, 2015

YOUR FIRST EURES JOB – sprijina mobilitatea tinerilor in varsta de 18-35 de ani in tarile UE

first eures jobAgentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca este co-aplicant alaturi de serviciile publice de ocupare din Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia si insulele Azorein cadrul proiectului TMS – Yourfirst EURES job – VP/2014/013/0068, proiect aprobat de Comisia Europeana pentru perioada 01.06.2015 – 31.05.2017 in care Serviciul Public de Ocupare din Suedia este aplicant principal. Obiectivul general al proiectului, este de a sprijini mobilitatea tinerilor in varsta de 18-35 de ani in tarile UE, de a asigura suport pentru gasirea unui loc de munca, prin consiliere, mediere si servicii de recrutare, folosind capacitatea retelei serviciilor publice si a retelei EURES avand ca rezultat concret plasarea a  minimum 1.200 de tineri la nivel european,  prin acordarea unui numar corespunzator de subventii de mobilitate.

Programul „Primul tau loc de munca EURES” se adreseaza tinerilo rsolicitanți de locuri de munca și angajatorilor care cauta sa iși ocupe posturile vacante. Astfel, locurile de munca vacante din toate statele UE, precum si din Norvegia si Islanda, pe care pot aplica cetatenii romani si europeni sunt afisate pe portalul EURES al locurilor de munca vacante la nivel european.

Pentru orice informatii legate de program, contactati consilierii EURES din cadrul agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca. Datele de contact ale acestora le puteti gasi la adresa: http://www.eures.anofm.ro/contact.php

De asemenea, tinerii in varsta de 18-35 de ani pot contacta oricare din cele 8 tari participante la proiectul YFEJ pentru a obtine informatii despre proiect si oportunitatile de ocupare. Informații privind aplicatiile, le puteti gasi accesand link-urile:http://eures.anofm.ro/firstEuresJob.phphttp://www.arbetsformedlingen.se/Globalmeny/Other-languages/Your-first-EURES-job.html.

Despre autor

-