Publicat : mar, mai 19th, 2015

Marin Anton ramane… incompatibil

M. A.In anul 2014, Agentia Nationala de Integritate (ANI) il acuza pe deputatul PMP Marin Anton de incompatibilitate, aratand ca demnitarul a avut concomitent si functia de titular al unei intreprinderi individuale. Agentia Nationala de Integritate sustine ca, in perioada 20 decembrie 2012 – 23 iulie 2013, Marin Anton a detinut, simultan, atat functia de deputat, cat si calitatea de titular intreprindere individuala in cadrul ANTON D. MARIN INTREPRINDERE INDIVIDUALA. Astfel, deputatul nu ar fi respectat dispozitiile art. 82, alin. (1), lit. e) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora “calitatea de deputat este incompatibila cu calitatea de comerciant persoana fizica”.

La vremea respectiva, ANI arata ca deputatul a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, in exercitarea dreptului la aparare.

In data de 6 mai 2015, Curtea de Apel Bucuresti, Secţia contencios administrativ si fiscal a respins solicitarea deputatului UNPR Giurgiu de anulare a deciziei ANI de incompatibilitate ca fiind nefondata.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, de curând, solicitarea politicianului Marin Anton(UNPR) cu privire la anularea unei decizii a Agenţiei Naţionale de Integritate prin care instituţia îl declara incompatibil.

Marin Anton are insa drept de recurs, iar daca verdictul ANI va fi confirmat in justitie, atunci Marin Anton va pierde dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii.

Despre autor

-