5,3 milioane de euro pentru industria romaneasca, sectorul digital si cercetare – bani obtinuti de europarlamentarul Victor Negrescu

victor-negrescuEuroparlamentarul Victor Negrescu a obtinut, marti, o finantare suplimentara de 5,3 milioane de euro pentru industria si cercetarea din Romania, precum si pentru sectorul digital din Europa. Aceste fonduri sunt asigurate prin intermediul a trei proiecte pilot si doua actiuni pregatitoare gandite si initiate de eurodeputatul PSD si validate de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European.

Din cele 5,3 milioane de euro obtinute de Victor Negrescu, 4 milioane vizeaza in mod direct si exclusiv industria si cercetarea romaneasca, in timp ce restul de 1,3 milioane de euro se refera la dezvoltarea sectorului IT. La acestea se mai adauga proiectul sau pilot in valoare de 1 milion de euro, aflat deja in curs de implementare si referitor la cresterea accesului la servicii de Sanatate in mediul rural.

In total, prin intermediul proiectelor pilot si actiunilor pregatitoare, europarlamentarul roman a reusit sa obtina 6,3 milioane de euro in primul an de mandat. Acesta a explicat ce inseamna concret si ce avantaje aduce fiecare initiativa in parte.

„Sunt foarte multumit ca am reusit sa aduc bani pentru Romania apeland la acest mecanism al proiectelor pilot oferit de Parlamentul European! Astazi, initiativele mele s-au votat in cadrul Comisiei pentru Bugete, ceea ce inseamna ca, in scurt timp, aceste milioane de euro se vor traduce in avantaje concrete pentru romani, dar si pentru sectorul IT din UE.

Majoritatea proiectelor pilot pe care le-am introdus vizeaza in mod direct Romania si se refera la: dezvoltarea fabricilor inteligente si retehnologizarea zonelor afectate de dezindustrializare; utilizarea noilor tehnologii si a instrumentelor digitale in educatie; stimularea competentelor digitale pentru a produce noi profesii, noi metode de invatamant si noi locuri de munca; imbunatatirea educatiei privind plata taxelor online si combaterea evaziunii prin mediul digital; specializari inteligente la nivel regional, care sa lege mai bine bursa joburilor competitive cu pregatirea fortei de munca”, a detaliat eurodeputatul PSD Victor Negrescu cele cinci initiative ale sale aprobate de Parlamentul European.

„Doresc sa-i multumesc doamnei comisar Corina Cretu pentru sprijinul pe care l-a acordat in aprobarea acestor proiecte pilot pentru Romania, comisarului Günther Oettinger pentru proiectele referitoare la IT, cat si tuturor celor implicati in procesul de evaluare a proiectelor”, a completat europarlamentarul Victor Negrescu.