Publicat : lun, apr. 11th, 2016

Am primit la redactie: Conservator si nostalgic, un bulibasa „si-a tras”… Sandero. Cu PMG…

okCel putin asa vuieste „cetatea”. Ca ne-a Sandu si-ar fi achizitionat un autoturism Dacia Sandero… de campanie. Si ca si-ar fi luat numar preferential (GR. 11. PMG). In acest sens am primit la redactie un protest inedit, pe care il publicam in intregime. Fara comentarii…

„Protest fara numar pentru bulibasa,
Haoleu, sa moara zugraveala de pe scoli si gradinite, sa crape televizoarili pa care le-ai donat din capatat, sa se sparge elementili lu caloriferu’ dat de pomana la emisiunea „Dar du pe feisbuc”. Sa se descoase toate hantele date de pomana, sa se murdareste la loc ruinili da la Cetate pa care le-ai curatat cu toti puradeii nostri si cu noi cu tot, bre nea bulibasu’ Sandu da la Grupu’ da lucru, ti-ai tras o limuzina Dacia Sandero? Zi! Si zi dom’ bulibasule ca nu i-ai bagat si numar da Primarie, din nostalgie? Sa-ti crape retrovizoarea si faci pana lu fraiericiu’ in fiecare zi si sa se lipeasca cauciucele de asfaltu’ de pe Balanoaiei, daca nu i-ai dat numaru’ GR.11.PMG?
Pai d’aia te numiram noi bulibasa? Ca sa ne faci de handel cu un tiriplic de Sandero? Pai cu Tiguanul ne mandream si noi pe barosaneala corecta si te dadeam de ezemplu da gospodar. Acuma ce le spunem fratilor de pe Ghizdaru, din Cacanari sau Tineretului? Pai daca ti-ai tras Sandero, ce facem, manca-ti-as gusita lu’ matale de bulibasa, cum sa te mai laudam, ce o sa creaza puradeii si pirandele, ca ne-am sclerozat da minte si sustinem un sarantoc. Pai, in campanie cand o fi sa fie, cum sa strigi din Sandero „fara numar, fara numar” sa se face pres toti romii in fata lu’ matale? Cu Sandero, nici aia 40 de fini cu toata familia lor nu te mai voteaza.
Asa ca noi, Grupul de actiune impotriva lu’ Sandero protestam si juram pe rosu si pe sosoi sa iti desumflam cauciucele in fiecare zi, sa iti batem in cuie volanul si sa ducem la fer vechi vibrochenul. Asa sa ne ajute mama Omida, Anglia si Stevardesa – cele mai mari magiciene in ale ghicitului din cate s-a ezistat.”

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Gigi spune:

    Salut, Gim! Pamfletul tău este stricta fabulație. Nea Sandu Popazu, căci a lui este masina despre care faci scriere și pe care a cumparat-o nea Nicu Barbu, nu cred ca e prea incantat de ce bagi pe sub ușa presei, nici de ce vrei sa bagi sub covor. Un pic de informare pentru un gazetar bătrân ca tine ar ajuta mai mult, decât invectivele răsuflate . Chiar dacă vrei sa ataci pe cineva, informează-te la cel pe care vrei sa îl scoți primar, mai ales ca e odihnit. In rest, oboseala acumulata de tine de când lucrezi ca sa îl scoți în fata pe pensionarul cu 30.000 de călătorii pe zi, își face simțită prezenta în opiniile tale.