Publicat : mie, dec. 9th, 2015

“Baaaai, nu mai votati ca chiorii!” – actiune liberala fara caracter electoral

Floricel PNLMilostenia liberalilor (sa-i tina Cel de Sus asa si dupa campania electorala) nu are limite. Desi unii colegi de breasla au facut caterinca si mistocareala de actiunea initiata de milostivul Florian Nicolae, samariteanul Dumitru Beianu si dreptcredinciosul Gheorghe Stefan, trebuie sa recunoastem ca este o actiune mai mult decat sociala sau medicala. Este un demers civic in consonanta cu ceea ce a cerut presedintele Klaus Iohannis, cu ceea ce au strigat in strada tinerii frumosi si liberi. Este de fapt un strigat disperat al politicienilor liberali din Giurgiu catre propriul electorat: “Baaaaaai, nu mai votati ca chiorii!”.
Asa se face ca, fara nicio conotatie politica, la fel de dezinteresati ca si “adunarile populare” de la locanta lui Tiganila, unde se mananca, se bea si se fac credite cu buletinul (iar la plecare “se ia tainul vs buletinul”: pungulita cu pui, ulei si zahar), cei mai bine dotati financiar liberali au intrat intr-n parteneriat… oftalmologic.
Bagat la inaintare, “dl. Florian Nicolae” ca doar el este candidatul, a intrat intr-un parteneriat cu o firma din Capitala, si pentru ca este “Luna cadourilor” s-a pus pe daruit:
– determinare de dioptrii – sa vada electorul clar pe cine voteaza;
– masurarea tensiunii oculare – sa stie electorul de ce o sa aiba ochii bulbucati si de ce il ia cu ameteala dupa vot;
– masurarea tensiunii arteriale – sa stie Floricel la cine trimite urna;
– testarea glicemiei – sa fie o evidenta clara a celor care mai trebuie… indulciti.
Gazdele evenimentului sunt ambele pe persoana fizica: la cabinetul deputatului si la sediul lui Gheorghe Stefan.
Asteptam mai mult de atat: partide care sa ofere liposuctii gratis, operatii de schimbare de sex… politic si de ce nu, injectari doctrinaire cu PeNeLina, PeSeDrina cu extract de PeSeRO sau miruirea cu tinctura de PePeDeDina.
Revenind la liberali, apreciem aspectul civic al actiunii lor: giurgiuvenii nu trebuie sa voteze ca chiorii. Si sa nu fie orbiti de actiunile cu caracter pur electoral.

Despre autor

-