Publicat : mie, apr. 22nd, 2015

Beianu nu are emotii. Daca va fi solicitat va da explicatii procurorilor DNA cu privire la privatizarea CET Giurgiu

beianu emotiiIntr-o recenta conferinta de presa, Dumitru Beianu (fost presedinte al CJ si actual presedinte al organizatiei municipale PNL Giurgiu), a facut precizari cu privire la procesul de privatizare al CET Giurgiu (vanzarea CET catre Global International 2000, firma controlata de „oligarhi rusi”, asa cum scria presa la vremea respectiva…

Dupa ce publicatia noastra a scris succint despre modul bizar in care s-a facut tranzactia si despre faptul ca DNA a cerut (si a obtinut) de la CJ toate dosarele privind aceasta vanzare, Dumitru Beianu a declarat ca nu regreta nimic din ceea ce a facut legat de privatizarea CET Giurgiu si ca nu are nicio emotie daca va fi chemat la DNA sa dea explicatii in situatia derularii unei anchete.

„Am aflat si eu de la fostii mei colegi din CJ Giurgiu ca DNA a cerut toate documentele aferente privatizarii CET, nu comentez in niciun fel aceasta situatie pentru ca eu consider intru totul justificata o asemenea procedura daca ea este impusa de informatii pe care nu le am la acest moment, dar am câteva precizari foarte importante legate de persoana mea si institutia pe care am condus-o in acel mandat. Privatizarea CET a fost decisa la inceputul mandatului 2008- 2012 si poate presa vremii mai tine minte ca in toamna lui 2008 CJ, din motive obiective, a furnizat incalzire orasului cu mai mult de o luna intârziere, a fost din start cea mai neagra perioada a mandatului meu din aceasta cauza. Acest proces deloc simplu de privatizare eu cred ca l-am dus la bun sfârsit. Daca voi fi chemat sa dau explicatii suplimentare, o fac cu toata sinceritatea, convins fiind ca nu a existat un motiv care sa imi dea mie neliniste intr-un fel sau altul. Nu a fost vorba de alte avantaje, nici vorba de influente asupra unor consilieri judeteni pentru ca imi amintesc ca si cei ai opozitiei au votat pentru acest subiect privind privatizarea. Totodata, CJ nu a cumparat in mandatul meu si nici ulterior niciun gram de combustibil nici la supra si nici la subpret, aceasta obligatie a revenit societatii care a cumparat CET, respectiv firma Global Energy. Eu, unul, vorbesc in numele meu si al colegilor care au semnat diverse documente pe acest parcurs si nu am nimic sa imi reprosez, nu am nicio emotie in ceea ce priveste posibilitatea de a sustine aceleasi argumente in fata oricui mi le va cere”, a declarat Beianu.

N.R. Totul este ok in legatura cu aceasta declaratie… Ce este de neinteles, este iritarea domnului Beianu vis a vis de autorul articolului din Opinia giurgiuveanului. Noi nu am facut altceva decat sa publicam o informatie (confirmata si de domnul Beianu) si anume ca DNA a solicitat documentele care vizau vanzarea CET. Mai mult, am completat articolul cu un istoric al acestei tranzactii, chestiuni care au fost publicate de altfel in presa din acea perioada. In legatura cu acel articol „tendentios”, asa cum a precizat domnul Beianu, asiguram si cititorii si pe domnul in cauza ca toate informatiile (ca sunt sau nu pe placul domnului Beianu sau ale domnului Lucian Iliescu) au fost preluate din articole care au aparut atat in presa locala, cat – mai ales – in presa centrala.

Intelegem ofuscarile unora (politicieni actuali, fosti administratori ai orasului sau judetului si chiar a unor colegi jurnalisti), dar scheletele (daca sunt…) sunt in dulapurile lor, nu in ale noastre.

Ion Diaconescu

Despre autor

-