Publicat : sâm, iul. 25th, 2015

Beianu nu isi reproseaza nimic…

BeianuDumitru Beianu a mai participat la o conferinta de presa la care, fara a veni cu nimic nou, s-a dezvinovatit (din nou)… Intrarea – drumul de acces spre locuinta domniei sale – pe care Lucian Iliescu i l-a concesionat  (cu o redeventa de tot rasul – 10 euro/luna) ar fi, in opinia liderului PNL si in ciuda documentelor, un atac marsav al „agenturilor straine”, platit cu bani grei (si negri) de forte obscure care-i vor  raul fostului presedinte de CJ.

Iata numai cateva dintre afirmatiile lui Beianu cu privire la acest subiect:

„S-a descoperit ca sunt proprietarul unei strazi. Nu am vazut aberatie mai mare… O sa va dau eu (presei – N.R.) inginerii, sa faceti comparatii…”

„Nu a existat un drum al domeniului public acolo… (ba da, domnule Beianu, a fost in nomenclatorul strazilor timp de doi ani – 2007/2009 si se numea Intrarea Crinului. Cel putin asa spune o hotarare a consiliului local – N.R.). Clinica Sante a construit un gard si am solicitat si eu pentru concesiune … Am betonat, am pus pavele… Am obtinut un contract fara sa fac vreun demers special. Acea intrare (asadar era intrare, deci, domeniu public – N.R.) a functionat ca parte dintr-o proprietate vanduta la doi proprietari: Clinica Sante si fam. Beianu…”.

Apoi ni s-a spus ca este un drum de…  servitute. Gura pacatosului adevar graieste, si solicitam sensul… servit al cuvantului servitute, care este unul destul de larg, conform DEX. Sa vedem in care categorie de „servitute” se inscrie domnul de fata… fata de domnul Lucian Iliescu…

„SERVITÚTE, servituți, s. f. 1. (În Evul Mediu) Stare de dependență, de aservire față de stăpânul feudal; robie, servitudine. ♦ Obligație, constrângere. 2. (Jur.) Sarcină care grevează un imobil, denumit fond aservit, în favoarea altuia, denumit fond dominant, și care ia naștere prin voința proprietarilor celor două fonduri. – Din lat. servitus, -utis.”

Partea a doua a alocutiunii lui Dumitru Beianu pe marginea acestui subiect s-a axat pe o bravada ieftina, a unei persoane care in lipsa unor argumente, peroreaza doar ca sa nu taca…

„Astept sa vad ce pot sa mai inventeze… prietenii mei…”

„Daca pana acum, inscrisurile (inca o recdunoastere ca nu este vorba de „facaturi”, ci de inscrisuri oficiale – N.R.) veneau de la Consiliul Judetean, acum vin si de la Primarie. E usor de vazut care sunt resorturile financiare”.

„Cu bani multi, in tara asta se poate spune orice, despre oricine”

„Vom vedea cine trebuie sa isi faca proces de constiinta”.

Si pentru ca finalul sa fie unul apoteotic, domnul Dumitru Beianu, trecut pe la spalatoria timpului, a spus ca un Cezar „ranit in amoarea proprie si personala”: „Nu imi reprosez nimic fata de aceasta noua acuzatie”.

Daca ar fi fost pe scena, ar fi urmat aplauze furtunoase, dar declaratia fiind in fata jurnalistilor, nu putem decat sa ii raspundem cu o (alta) intrebare:

O fi legal, dar moral este domnule Beianu? Sa folosesti domeniul public (concesionat pe 49 de ani) cu doar 10 euro/luna. Iar colegii de partid (unii dintre ei) sa comenteze cu nerusinare ca uite, asa mai aduna si municipalitatea bani la bugetul local…?

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Nerusinatul sunt eu .
    Ideea ( pe care se pare nu multi au inteles-o ) este nu atat cat castiga Primaria din contractul de concesionare ( aprox 6000 euro ) ci cat economiseste in aceasta perioada ( nemaiplatind deszapezirea , curatenia ,iluminatul public , asfaltarea …etc) probabil sute de mii de euro . Pentru ca pe acea cale de acces intra oricum numai D-nul Beianu si atat.Si cu contract de concesionare si fara …