Publicat : mar, feb. 9th, 2016

“Brigada Diverse” in Consiliul Judetean

urmasulEchipa de zgomote din sedinta Consiliului Judetean a avut doar un singur membru – Mihnea Boerescu. Un fel de “Brigada Diverse” cu un singur… diversionist. Pentru ca tot circul din sedinta a inceput… de la Diverse – punctual de pe ordinea de zi pe care Boerescu a dorit sa il propuna si pe care Vasile Mustatea n-a vrut in ruptul capului sa il propuna spre aprobare. Asta nu inseamna ca Mihnea Boerescu nu si-a facut numarul.
Ca de obicei, trompeta liberala a produs adevarate momente vesele cu “interpelari” fara consistenta. Am gresi daca n-am recunoste ca cel putin doua dintre interventiile “urmasului Musatinilor” nu ar fi fost pertinente. Cu conditia ca Boerescu sa nu fi fost atat de ahtiat dupa imagine. In timpul contrelor verbale cu presedintele CJ, Vasile Mustatea, trompetica liberala a facut de cateva ori apel la televiziunile locale sa focuseze imaginea pe chipul sau expresiv cu care sa umple micile ecrane. Sa “napadeasca” posturile TV cum a facut cu retelele de socializare.
Mai intai, intaiul Musatin din CJ s-a lovit de refuzul lui Vasile Mustatea de a plasa pe ordinea de zi si rubrica “Diverse”. Nu s-a oprit aici si a continuat cu avant liberal sa-l acuze pe Mustatea ca a “prejudiciat” judetul cu 10 milioane de euro – pentru ca trei proiecte cu fonduri UE (DJ 411, DJ 504A si Manastirea Comana – nu au fost finalizate la timp. Neuitand sa spuna ca el este cel ce a descoperit… nelegiuirea.
“Daca lucrarile nu sunt finalizate pana in luna mai 2016, pierdem toti banii de la UE. Cine este de vina ca nu s-au finalizat lucrarile? Cine este de vina ca nu sunt clause in contracte?
Sa se gaseasca o solutie pentru scoaterea din insolventa a SC Techno Euro Group (societate in subordinea CJ Giurgiu – N.R.). Cum este posibil ca o societate care era pe profit in 2012 sa fie acum in insolventa?”
Odata terminat gag-ul “Brigazii Diverse”, cand la un microfon, cand la altul, in functie de cum il intrerupea presedintele CJ (care a renuntat la aceasta stratagema destul de usor), a venit si raspunsul – calm si sarcastic – al presedintelui CJ.
“In primul rand, nu este locul sa va faceti campanie electorala in sedinta CJ. O sa va raspund punctual:
– Una dintre cauzele intarzierii lucrarilor la proiectele amintite sunt gravele probleme de proiectare. Podul de la naipu nu avea prevazute grinzile in proiect. Probleme de proiectare la podete. La DJ 504 am avut podete in plus, astfel ca si acolo au trebuit facute modificari la proiect. La proiectul pentru capela manastirii Comana era prevazut de 10 ori mai putin fier beton. Pentru toate aceste neajunsuri a trebuit sa gasim solutii. Toate proiectele au avut mari hibe de proiectare, iar proiectarea nu a fost facuta in mandatul meu… Orice modificare de proiect presupune aprobari si devize, iar asta inseamna timp suplimentar. Daca mai punem la socoteala faptul ca in 2015 ne-am confruntat cu o criza de bitum la nivel national, aceasta este adevarata dimensiune a situatiei.
– In ce priveste clauzele din contracte, acestea exista. Doar ca eu am semnat trei contracte, iar unul a fost semnat de presedintele care a fost inaintea mea. Procedurile de licitatii sunt greoaie si nu se poate interveni pentru urgentarea acestora.
– In ce priveste SC Techno Euro Group, ma surprindeti, dumneavoastra reprezentati doctrina liberala, iar asta presupune interventia minimala a statului in salvarea unei societati comerciale. Aceasta societate a functionat ca un parazit al CJ. Trebuia sa participle la licitatii, sa isi asigure lucrari… Nu putem incalca legea sis a tinem un mort in picioare. Consiliul Judetean trebuia sa incaseze dividende la la aceasta societate, nu sa le acopere pierderile. Societate este in insolventa, are multe creante de injcasat, iar scoaterea de sub insolventa se va face de catre Tribunal, in cadrul unei sedinte publice, cu creditorii si judecatorul sindic. Asa este legal. Societatea nu mai este pe profit pentru ca nu mai primeste contracte illegal, nu ca are prea multi angajati”, a raspuns Vasile Mustatea.
Momentul cel mai “vesel” al membrului BD in CJ a fost cand urmasul Musatinilor a precizat ca a auzit zvonuri cum ca mancarea din casele de tip familial care sunt in subordinea DGASPC nu ar fi nici multa, nici comestibila. Boerescu si-a exprimat dorinta de a merge “incognito” sa verifice cu ochii, nasul si gurita lui daca zvonurile se adeveresc. Ei bine, Boerescu a cerut… aprobare sa faca verificari “sub acoperire”! Cerere la care consilierii judeteni au izbucnit in ras.
Dialogul a fost unul demn de teatrul absurd. Dup ace a aflat ca mancarea este buna, Boerescu nu s-a lasat si a intrebat daca este si suficienta. Raspunsul a venit prompt si correct de la consilierul Constantin Basangiac – “Termenul de ” suficient” este relativ. Eu pot să mănânc o friptură şi îmi este suficient. Altul, poate să mănânce trei fripturi şi tot să nu o fie satul. Despre ce vorbim aici?”.
Asadar, o sedinta cu 50 de puncte pe ordinea de zi, dar la care nimeni nu s-a plictisit, gratie maiestriei cu care urmasul Musatinilor a punctat anumite momente.

Despre autor

-

Afisat: 3 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. ioana popescu spune:

  Dle Boerescu, va rog sa luati in calcul participarea la casting-urile pt bufoni sau clowni! Pe cuvant ca aveti sanse de reusita !

 2. Membru PNL spune:

  DE CE CREDE BOERESCU MIHNEA CA NE INTERESEAZA PAREREA DANSULUI????
  NE-MA SATURAT .
  VORBESTE MULT SI PROST BOERESCU MIHNEA
  NU ESTE IN STARE DE NIMIC

 3. Va veni momentul in care voi explica pe larg si ce se intampla in spatele interventiei mele. Pe larg. Sa stie si giurgiuvenii pe cine protejati Dvs in schimbul banilor negri primiti.