Publicat : sâm, apr. 18th, 2015

Bugetul local al municipalitatii creste procentual in fiecare an

N.B.Incepand cu anul 2013, bugetul local al Primariei Giurgiu este intr-o crestere constanta. Intr-o recenta conferinta de presa, primarul Nicolae Barbu a precizat si care sunt… cauzele acestei cresteri.

„Cresterea economica raportata de Guvern in primul trimestru al anului 2015 a fost resimtita si la Giurgiu, la nivelul bugetului local, prin cotele defalcate de la bugetul de stat, din taxele si impozitele pe care societatile comerciale le platesc. Anul acesta am inregistrat o crestere insemnata fata de anii anteriori, dupa aplicarea unor politici bune in acest sens la finalul anului 2014. S-a demonstrat ca cei care au lansat proiectele de revigorare a economiei, care au propus si aprobat legi si hotarari care au facut vizibila aceasta revigorare, au avut dreptate. Faptul ca politica guvernamentala este benefica o demonstreaza si reducerea in avans a TVA la alimente, la 9% si chiar politica fiscala dura a normelor din noul Cod Fiscal”, a declarat primarul Barbu.

Edilul sef a precizat ca, sumele care revin Primariei (la bugetul local) din impozite si TVA pe primul trimestru al acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut a crescut cu 18%, adica circa 18 miliarde de lei vechi. In ce priveste taxele si impozitele locale, Nicolae barbu a spus ca in primele patru luni ale anului 2015 exista si aici o crestere a gradului de colectare de circa 10 ori.

In acest context, primarul municipiului a precizat ca evolutia veniturilor Primariei este si ea crescatoare, raportat la anii anteriori.

„Am pornit cu 508 miliarde de lei vechi in anul 2012, iar in 2013 am crescut la 519 miliarde, iar in 2014 am ajuns la 612 miliarde de lei vechi. Ne asteptam la o crestere considerabila a veniturilor la bugetul local si in acest an, daca luam in cosniderare faptul ca numai pe primele trei luni, veniturile sunt la aproape jumatatea celor incasate in tot anul 2012” a precizat Nicolae Barbu.

Despre autor

-