Publicat : lun, iul. 27th, 2015

Cand doi oameni iti spun ca esti beat, cea mai buna solutie este sa te duci sa te culci…

Editorial11Este un vechi proverb romanesc… Ori, toata suflarea de roman stie ca proverbele astea sunt „aplicatii” din viata, sunt chestiuni care au fost verificate si rasverificate, sunt adevarate… ca toate proverbele, de altfel. Tot la o „intamplare rupta din viata” voi face referire…  Ca sa vedeti cum se arata… pricea.

Exact cu un an in urma (7 iulie 2024) consilierul local Florin Velicu era exclus din PPDD de catre Biroul Politic National al partidului lui Dan Diaconescu. Motivele facute publice au fost: abateri repetate de la statutul partidului. Cine taia si spanzura la sefia PPDD Giurgiu? Deputatul Liliana Ciobanu – presedinte al PPDD si Alexandru Vladu – vicepresedinte PPDD si presedinte al organizatiei municipale Giurgiu. Ori fi avut oamenii astia doi motivele lor pentru a cere aceasta „pedeapsa” categorica pentru Velicu. Sursele noaste spun ca Velicu, impreuna cu Stanciu si Dobrota (de la CJ) „au pactizat cu dusmanul din PNL”. Adfica ascultau mai mult de Vasile Mustatea decat de sefii partidului. In apararea lor, cei doi sefi de partid pot invoca oricand faptul ca nu pentru competenta si eficienta au primit Velicu si Dobrota functii de la CJ, ci pentru oarece compromisuri politice… Dar asta e alta poveste…

Revenind la intamplarea noastra (care bate cu siguranta filmul), Velicu a fost reprimit in PPDD, a intentat procese, a dat din coate si a revenit (cu ajutorul instantei in care romanii au atat de multa incredere) si in Consiliul local. De cateva luni bune, ca dublura a lui Gargarea sau viceversa (v-am spus ca e ca-n filme!)?

Intre timp scena politica a suferit oarecari schimbari: PPDD a ajuns in pragul descompunerii (fizice) prin efectele OG 55… Alexandru Vladu a trecut la PSD. Liliana Ciobanu s-a declarat independenta, dupa care si-a descoperit dependenta de PSRO-ul lui Geoana si Vanghelie. De circa doua luni, PPDD are un nou sef: George Popa. Care, satul de ifosele lui Velicu s-a hotarat sa il excluda din PPDD. Caz in care Velicu ramane fara functii si mariri. Un alt scandal pe masa CL… Si mai incurcata se anunta situatia, pentru ca in acest moment PPDD este in proces de fuziune prin absorbtie cu UNPR. Iar o conducere bicefala nu va gandi niciodata identic cu doua… creiere.

Dar, altceva voiam sa spun, ca proverbul are samburele lui de adevar: atunci cand doi sau mai multi oameni iti spun ca esti beat, cea mai buna solutie este sa te duci sa te culci…

Despre autor

-