Publicat : lun, nov. 16th, 2015

Cat „gunoi” a stat ascuns „sub presul” Spitalului Judetean

elena dinuO datorie de 50 de miliarde de lei catre furnizori, 36 de posturi de ingrijitoare – blocate, 40% din posturile de infirmiere neocupate, medici care au plecat acuzand atitudinea conducerii Spitaului Judetean… Sunt numai cateva dintre dezvaluirile pe care le-a facut astazi medicul Elena Dinu, managerul institutiei spitalicesti din Giurgiu.

Fara sa acuze pe nimeni pentru toate problemele pe care le-a gasit in institutie, ci doar raspunzand la multele intrebari din partea jurnalistilor, Elena Dinu a facut apel la oamenii cu potential financiar sa ajute Spitalul Judetean: „Pentru ca Spitalul Judetean sa aiba si sa mentina o dotare minima, fac un apel catre firmele care pot sa doneze din cota minima de impozit , conform Codului Fiscal, sa ajute Spitalul Judetean, pentru ca avem multe nevoi. In aceasta perioada scurta de cand am preluat functia de manager al Spitalului Judetean am primit doua donatii consistente, din partea unor firme si persoane care nu vor sa isi faca publice numele. Este vorba despre 50.000 de lei pentru achizitie de aparatura si de 5 paturi speciale (cu dispozitive electrice) pentru sectia de ortopedie, dar si cateva carucioare de spital”.

Pentru ca lucrurile sa intre pe un fagas normal, noul manager al Spitalului Judetean a precizat ca a luat masuri pentru ca si cel de-al doilea aparat de radiologie sa fie reparat, iar usile de acces spre sectiile din Spital sa poata fi accesate doar cu cartele electronice. In acest mod se evita vizitarea pacientilor de catre apartinatori chiar si in perioada in care medicii sunt in vizita la pacientii de pe sectii. A inceput si inlocuirea paturilor si noptierelor existente cu altele noi, dar si schimbarea sistemului de informatizare cu aparatura noua, achizitionata de Consiliul Judetean in cadrul unui proiect cu fonduri europene.

„Din pacate, toate aceste probleme nu au fost rezolvate pana acum si nu stiu nici daca s-a solicitat vreun ajutor de la Consiliul Judetean, dar va marturisesc ca eu am solicitat ajutor iar raspunsul a fost prompt – in prima sedinta a CJ am primit sprijin pentru toate solicitarile facute”, a mai declarat Elena Dinu.

Despre autor

-