Publicat : Dum, oct. 18th, 2015

Ce modificari a produs Congresul in PSD

psd 1In primul rand sunt numai 14 vicepresedinti, ceea ce inseamna o mai mare… mobilitate a mastodontului numit PSD. Din cei 14, patru sunt femei. Mana dreapta a lui Liviu Dragnea, presedinte executiv – Valeriu Zgonea. Vicepresedintii sunt in majoritate nume noi si, mai ales, oameni tineri. Surpriza a constituit-o eurodeputatul Victor Negrescu, care a fost pe locul II la numarul de voturi obtinute.

Vicepresedinti… barbati in ordinea voturilor obtinute:  Dolineaschi Andrei; Negrescu Victor; Pop Georgian; Vulpescu Ioan; Bancioiu Nicolae; Tudose Mihai; Stefan Viorel; Simon Gheorghe; Vlase Petru Gabriel; Chirica Mihai.

Vicepresedinti… femei: Firea Gabriela; Vasilescu Olguta; Andronescu Ecaterina; Pana Doina.

Dragnea va lucra astfel cu o echipa noua, formata din oameni mai putini cunoscuti publicului, multi dintre acestia tineri. De atlfel, el a declarat ca isi doreste ca partidul sa porneasca „de la zero” si ca se intelege bine cu tinerii, iar acestia vor „creste sanatos” la conducerea partidului.

Congresul a validat si urmatoarele modificari la statut, decis in sedinta CEx de luni, astfel:
– Biroul Permanent National devine forul de conducere, analiza, decizie politica si reactie rapida avand in componenta un numar mai restrans de membri iar numarul de vicepresedinti se modifica. Vor fi 14 vicepresedinti, dintre care 4 femei.

 • Vicepresedintii nu pot fi simultan si presedinti de organizatie judeteana, cu exceptia vicepresedintilor din randul femeilor. Singurul vicepresedinte care va fi si sef de organizatie in noua echipa este Gabriela Firea. Ea detine in prezent 4 functii: senator, purtator de cuvant, presedinte PSD Ilfov si vicepresedinte PSD.
 • Presedintele partidului poate solicita Comitetului Executiv National vot de incredere pentru activitatea desfasurata de catre membrii BPN, pentru activitatea coordonata de presedintele Consiliului National in cadrul acestei structuri, precum si pentru activitatea desfasurata de catre ministrii PSD.
 • Consiliul National al PSD isi modifica rolul prin transformarea acestuia din for de decizie intr-o structura care propune si dezbate programe si politici in mediul politic, pe de o parte, si cresterea calitatii procesului de elaborare a documentelor de strategie ale partidului, pe de alta parte. Noua componenta a Consiliului National cuprinde: parlamentari, europarlamentari, ministri si secretari de stat, presedinti sau vicepresedinti ai consiliilor judetene, primari de municipii si orase si cate trei reprezentanti pentru fiecare judet din partea primarilor de comune.
 • Comitetul Executiv National va reuni membrii BPN, presedintii tuturor organizatiilor judetene/sector si ai structurilor interne ale PSD. Acesta devine structura de conducere si de decizie a partidului care coordoneaza activitatea acestuia intre Congrese.

S-a votat, de asemenea, pentru elaborarea si adoptarea Codului de conduita si a unei proceduri interne clare de prevenire a unor atitudini si comportamente neadecvate in activitatea de partid, aceasta urmand sa fie gata in circa o luna.

Despre autor

-

Afisat: 2 Comentarii
Spune-ti parerea
 1. admin spune:

  Pentru EXPERIMENTATUL: Ai dreptate, dar ca sa folosesc nuante „jucause” asa cum te exprimi, iata ce am de comentat: ambele partide sunt niste… EXPERIMENTE triste pentru romani. ca sa nu mai vorbim de politicienii care „se dezvolta” in aceste partide… multilateral si plenipotential(l)

 2. Experimentatul spune:

  Domnule, dar la pesedistii ăștia nu se întâmplă nimic, niciodată de rău? Si-acum, când taranusul de Dragnea a mictionat pe toată suflarea roșie, tot de bine e?
  Ca văd la penelisti, cea mai nevinovata flatulare ia proporțiile unui uragan și, timp de o săptămână, maturati pe jos cu Beianu, Floricel, Norut et co.
  Hmm, cam seamănă a harneala… Pe față!