Publicat : Dum, iul. 12th, 2015

Ce se ascunde in spatele „abandonului” lui Ponta

Editorial11Scrisoarea – comunicat pe care Ponta a parfumat-o so a trimis-o liderilor PSD nu are nicio legatura cu adevaratele motive pentru care Ponta s-a autosuspendat din functia suprema a social-democratilor. Scrisorica nu este decat praful aruncat in ochii poporului pesedist si nu numai… Sigur ca DNA-ul a jucat rolul cel mai important pe tabla de sah politic care se joaca in aceste momente.

Variantele „de lucru” si istoria recenta a evenimentelor ne dau cu totul alte coordonate si alte unghiuri din care sa privim scrisoarea aruncata pe piata media de Victor Ponta. Absenta timp de o luna din tara a premierului si presedintelui PSD a lasat liber gruparilor din PSD sa isi faca socoatele, sa negocieze cu opozitia si sa isi puna la punct variantele planurilor de rezerva…  Ei bine, autosuspendarea lui Ponta (pentru a se pune la dispozitia organelor de ancheta) provoaca un tsunami greu de stapanit in PSD… Moment in care grupurile de „oameni ai muncii” vor transmite catre centru doleanta si rugamintea ca Ponta sa revina in functie… Iar acesta va reveni calare pe calul alb al pacificatorului, un Bruce Willis in variantra autohtona care va salva poporul PSD-ist s il va duce pe taramul fagaduintei in alegerile din 2016. Este o varianta din care am exclus actiunile DNA…

Varianta a doua ar putea fi mai diabolica: preambulul iesirii (intentionate) de la guvernare a PSD. Ceea ce ar insemna ca PSD-istii se retrag in munti, se reorganizeaza si in decembrie incep ofensiva – un razboi de guerilla distrugator pentru noul PNL, care s-ar trezi cu guvernarea in brate si cu o mie si una de probleme peste puterile lor de rezolvat…

O a treia varianta ar fi disparitia definitiva din viata politica a lui Victor Ponta… Cu „sprijinul” nemijlocit al lui Dragnea, Oprea si Johannis.  Asta inseamna ca DNA isi va face treaba si intr-un timp foarte scurt Ponta ar fi presat sa renunte si la functia de Prim Ministru.

Sunt trei variante din sute de variante care pot exista… Cert este ca aceasta „actiune” a lui Ponta ar putea fi inceputul sfarsitului pentru PSD.

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. Victoras te iubim, ca ca tine nu gasim!