Publicat : lun, mai 4th, 2015

Cererile pentru igienizarea subsolurilor – in crestere

subsolExact ca in Biblie – “La inceput a fost cuvantul”… La inceput, adica in urma cu cateva luni, s-a facut anuntul, in cadrul unei conferinte de presa si apoi in sedinta de Consiliu Local. Ca se pot igieniza subsolurile de la blocuri cu sprijin de la Primaria Giurgiu. Si cererile au inceput sa vina… Mai intai timid, dar pe masura ce actiunea se derula, au inceput sa vina din ce in ce mai multe cereri.

Trebuie mentionat faptul ca subsolurile blocurilor din municipiul Giurgiu nu au fost igienizate niciodata (scoaterea apei din subsol, a materialului solid, repararea instalatiilor sanitare).

Saptamana trecuta, primarul Nicolae Barbu a prezentat o situatie a lucrarilor cuprinse in aceste actiuni…

“Au fost finalizate lucrarile de igienizare la 152 de subsoluri si sunt in derulare lucrarile la inca 28 de scari de bloc…

Au fost insa si asociatii de locatari/proprietari care nu au crezut in aceasta actiune, au fost mai reticenti, insa acum au facut si acestia cereri, care sunt inregistrate la Primarie. Pana la sfarsitul lunii aprilie erau inregistrate inca 95 de astfel de solicitari”, a precizat edilul sef.

Nicolae Barbu a mai spus ca suma alocata de Primarie si aprobata de Consiliul local pentru aceste igienizari se ridica la circa 8 (opt) miliarde de lei vechi si alte 3 (trei) miliarde sunt deja alocate pentru cererile care au documentatia in regula.

La aceasta actiune de amploare participa 12 firme.

Nu putem san nu amintim faptul ca actiunea initiata de Primaria Giurgiu a avut parte de critici vehemente din partea sefilor unui ONG din Giurgiu, pe un post de televiziune… Un fel de publicitate gratuita, care a dus la marirea numarului de cereri de igienizare…

Despre autor

-