Cine face legile? Deputatul Elena Dinu, “in flagrant” in Parlament

ED 2Nu avem pretentia ca un parlamentar sa rezolve ecuatii – aceasta este treaba matematicienilor. Asa cum treaba medicilor este aceea de a prescrie bine o reteta sau sa opereze pacientii ori, cel putin sa respecte juramantul lui Hipocrate.
Insa putem avea pretentia (legitima!) ca un parlamentar sa stie de ce este in Parlament. Altfel poate fi suspectat de oportunism sau, de ce nu, de ridicator anonim de maini.
Medicul Elena Dinu, acum deputat in Parlamentul Romaniei a fost surprinsa zilele acestea de o intrebare “la mintea cocosului” pusa de reporterii Antena 3: ce forma de guvernamant are Romania… (https://www.antena3.ro/politica/politikix-parlamentarii-habar-n-am-ei-sunt-politicienii-care-ne-fac-de-ras-438898.html)ED 1Ei bine, deputata noastra a dat un raspuns halucinant… In viziunea domniai sale, forma de guvernamant este… prezidentiala. Ba chiar a s-a enervat putin si a spus ca este asa cum spune… Doar e deputat, nu?
Au fost si parlamentari care au facut de tot rasul institutia dar si functia de demnitate publica pe care o reprezinta. Chestiunea nu ne incalazeste cu nimic, noi avem asteptari, in primul rand de la parlamentarii pe care i-am ales, nu-i asa? Dar bagam de seama ca rasfoitul Constitutiei nu este atat de atragator ca… rasfoitul salariului la finalul fiecarei luni…
N.R. Poate pana la sfarsitul mandatului parlamentarii vor citi, totusi, Constitutia si vor afla ca Romania este o republica semiprezidentiala.