Publicat : lun, ian. 23rd, 2017

Cine seamana vant… sau cum si-a tras PSD presul de sub picioare

editorialEste clar ca apa limpede de izvor ca protestatarii de duminica seara au fost mobilizati pe retelele de socializare de PNL, USR sau PMP, cu sprijinul unor ONG-uri care, cel mai probabil isi pierd finantarea de la Guvern. Nu este nimic rau in faptul ca oamenii au iesit sa isi strige nemultumirile si ingrijorarile – cu un singur amendament – sa fie si informati, sa stie ce cauta acolo. Dar asta e alta poveste…
Ca alaturi de protestatari a fost si presedintele Johannis – asta schimba oarecum datele ecuatiei. Ca presedinte, ca mediator intr-un stat de drept, nu poti legitima o actiune de strada, nu poti pune paie pe focul incins deja in multime. In ce priveste ceea ce a declarat Johannis in strada, este impardonabil pentru un sef de stat si va trebui, probabil sa isi ceara scuze public.
Protestatarii au fost pasnici – au fost invitati sa vina cu catel si purcel, cu sugari si scolari, tocmai pentru a se evita derapajele, dar si pentru o imagine buna in exterior… As spune ca mai mult rau au facut televiziunile (mai ales RTV si Antena 3), in emisiunile carora au intrat analisti partinici, care au isterizat privitorii. S-a vorbit despre lovituri de stat, s-au lansat teorii ale conspiratiei si paralele intre tragedia de la Colectiv si incendiul de la Bamboo. In timp ce liderii Puterii au stat la cutie si au analizat situatia de pe campul de lupta, pregatind strategii tardive. Contramanifestatie cu un million de pesedisti, suspendarea presedintelui pentru inalta tradare, sunt strategii luate in calcul in pripa, care vor adanci si mai mult criza in Romania. Probabil ca dialogul si transparenta actelor decizionale ale celor care conduc destinele tarii ar fi strategii mult mai potrivite..
Daca judecam lucrurile la rece, trebuie sa recunoastem ca scanteia acestui “incendiu” a fost iscata chiar de liderii PSD, care au gafat, dand dovada de lipsa de transparenta in ce priveste introducerea pe ordinea de zi in sedinta de Guvern de saptamana trecuta a unor ordonante care vizau amnistia si gratierea… A fost singura sedinta de Guvern in care ordinea de zi nu a fost facuta publica cu o zi inaintea reunirii ministrilor… Ceea ce a dat loc la speculatii…
Ceea ce vreau sa spun este ca prin aceasta lipsa de transparenta, PSD a semanat vant… Si si-a tras singur presul de sub picioare. Ceea ce nu inseamna ca situatia este una iremediabila sau ireconciliabila. Trebuie doar sa se caute si sa se gaseasca solutii pentru depasirea cu calm a situatiei.
Ion Diaconescu

Despre autor

-

Afisat: 1 Comentariu
Spune-ti parerea
  1. srde spune:

    Bravo domnule Diaconescu.Poti fi si obiectiv.Cand vrei.