Publicat : joi, apr. 9th, 2015

Concurs destinat tinerilor jurnalisti sau studenti la jurnalism

concursAsociatia « Sur les pas d’Albert Londres » propune tinerilor jurnalisti sau studenti in domeniul jurnalismului sau comunicarii, un concurs de participare la un proiect itinerant de 20 de zile (1 – 20 august 2015), in Balcani, al carui scop este de a realiza reportaje scrise, foto, web sau video. Tematica acestui an este „Primul Razboi Mondial 1914-1918 pe frontul de est”.

Condusi de profesionisti in domeniul jurnalismului, tinerii participanti vor realiza o serie de reportaje pornind de la scrierile marelui reporter Albert Londres despre Primul Razboi Mondial. Obiectivul este de a permite tinerilor din Franta si Europa sa se formeze in domeniul reportajului de teren, sa lucreze alaturi de profesionisti care le supravegheaza munca, si sa traiasca experienta schimbului intercultural

Sunt trei categorii principale: VIDEO/WEB PRESA SCRISA FOTOGRAFII

Varsta candidatilor: intre 18 si 26 ani (in cazuri exceptionale pana la 28 de ani). Student sau absolvent al unei institutii de invatamant cu profilul jurnalism sau comunicare. Experienta in domeniul jurnalismului (chiar si in cadru educational) constituie un avantaj.

Modalitati de aplicare Curriculum Vitae si o Scrisoare de motivare in care sa precizati domeniul pentru care optati la adresele: alain.valentini@francetv.fr alejandramagnasco@yahoo.fr Termen limita: 30 aprilie 2015 Taxa de participare este de 100 EURO. Transportul, cazarea si hrana sunt suportate de catre organizatori.

Informatii suplimentare la alain.valentini@francetv.fr, alejandramagnasco@yahoo.fr si la Concurs de participare pentru tineri jurnalisti „Pe urmele lui Albert Londres” – editia 2015

 

Despre autor

-